Görüş Bildir
Haberler
TLC'ye 'Eşcinsellik' Cezası: 'Toplumun Manevi Değerlerine Aykırı'

etiket TLC'ye 'Eşcinsellik' Cezası: 'Toplumun Manevi Değerlerine Aykırı'

RTÜK haftalık toplantısında çok sayıda kanala ceza kesti. Üst Kurul TLC kanalında yayımlanan 'Sıra Dışı Hamilelikler' programına 'eşcinsel birlikteliğin toplumun manevi değerlerine aykırı olduğu' gerekçesiyle para cezası kesti. Sözcü gazetesi de henüz kurulamayan kanalının logosundan dolayı para cezasına çarptırıldı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

RTÜK haftalık olağan toplantısını bugün gerçekleştirdi. Sözcü gazetesi imtiyaz sahibi Burak Abatay’ın Sözcü TV’yi kurmak için satın aldığı “Sivas SRT”nin dosyasını ele aldı. RTÜK “Sivas SRT” logosu yerine 'SRT Sivas' logosunu kullandığı gerekçesiyle, kanala idari para cezası verdi.

Sözcü TV için yasal başvuru yapılmış, kanal sahiplerine isim değişikliği için 60 günlük yasal süre dolmasına rağmen olumlu ve olumsuz yanıt verilmemişti. Sözcü gazetesi durumu başyazıyla eleştirirken, şunları belirtmişti: “Kurul, Sözcü'nün logo ve isim değişikliği için yaptığı başvuruyu 60 gün içinde karara bağlaması gerekirken, aylardır gündemine dahi almadı.  RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'e soruyoruz: ‘Sözcü muhalif olduğu için mi böyle davranıyorsunuz? Baskı varsa, bunu kimin yaptığını açıklayın. Baskı yoksa, neden böyle davrandığınızı açıklayın.'

Gazetenin haberine 'Güzide kurumumuzun itibarı zedelenmektedir” diyerek yanıt veren RTÜK, “Kendi eksiklerine bakmadan karşısındakini kabahatli ilan eden, hatta ‘baskıcı’ suçlamasıyla yaftalayan eski alışkanlığın günümüzde yeri yoktur” ifadelerini kullanmıştı.

AKİT TV'ye "gerçeklik ilkesine uymadı" cezası

AKİT TV'ye "gerçeklik ilkesine uymadı" cezası

Akit TV’deki “Gün Başlıyor” isimli programın sunucusu Ahmet Özdemir’in ulusal kanallarda yayınlanan birtakım diziler hakkında yorumlarını aktarırken “RTÜK neden bunlara kısıtlama vermiyor, tabi ki reklam gelirlerinden pay alıyor” ifadeleri de RTÜK toplantısında ele alındı. RTÜK, Özdemir’in ifadelerini ‘kurumsal itibarı zedeleyecek şekilde tarafsızlık, gerçeklik ve doğruluk ilkelerine uymayan sözler’ olarak değerlendirerek, kanala idari para cezası yaptırımında bulundu.

Film nedeniyle TELE 1'e ceza

Film nedeniyle TELE 1'e ceza

“Mr. Brooks” filminden bir sahne

İçeriğin Devamı Aşağıda

RTÜK toplantısında TELE 1 kanalında “Mr. Brooks” isimli filmde idari para cezasına gerekçe olmaktan kurtulamadı. TELE 1’e film nedeniyle para cezası veren RTÜK, filmin öldürme eyleminin zevk aracı olarak sunduğunu ve çocukları yoğun şiddet sahnelerine maruz kalabilecek bir saatte yayınlandığını belirtti.

TLC'ye "eşcinsellik" cezası

TLC'ye "eşcinsellik" cezası

RTÜK belgesel kanalı TLC’ye de “Sıra Dışı Hamilelikler” isimli program nedeniyle idari para cezası verdi. RTÜK, programın ‘eşcinsel birlikteliği model olarak gösterdiğini’ ifade ederek, bu durumun ‘toplumun manevi değerlerine aykırı olduğu’ kanaatine verdi.

TV 8'e Survivor'dan ceza

TV 8'e Survivor'dan ceza

TV 8’in Survivor 2020 programına ilişkin raporu da değerlendiren RTÜK, ‘çocukların ekran karşısında olabileceği bir saatte yarışmacıların birbirlerine karşı hakaret içeren sözlerini ve kavgaya varan sürtüşmelerini yayın ilkesi ihlali’ olarak değerlendirdi. ‘İhlal’ nedeniyle TV 8’e RTÜK tarafından para cezası uygulandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
391
287
67
30
13
12
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Sen anlat Karadeniz parmak kırma sahnesi manevi değerlerimize daha uygun. RTÜK de haklı şimdi

Pasif Kullanıcı

bütün bölümeleini izlemişsindir sen . şimdi de git sen çal kapımı izle senlik

Pelinsu

Kadın döven sahnesine ceza yok, tecavüz sahnesine ceza yok; eşcinselliğe gelince de ‘tiplimin minivi diğirlirini sildiri’

Ancient Guy

G*tlerine batıyor eşcinsellik. Ulan dünyanın her yerinde artık normalleşmiş, insanların mutlu oldukları bir yaşam tarzı olarak saygı duyulması gerektiği kabu... Devamını Gör

Ancient Guy

Hani o uçuştayız falan dedikleri mesele var ya, bir gün gerçekten ekonomik olarak uçuşa geçsek bile bu şekilde kültürel bir yozlaşma yaşadığımız sürece hiçbi... Devamını Gör