Görüş Bildir
Haberler
Resmi Gazete'de Yayımlandı: Tıp Öğrencileri Sağlık Tesislerinde Görevlendirilebilecek

Resmi Gazete'de Yayımlandı: Tıp Öğrencileri Sağlık Tesislerinde Görevlendirilebilecek

Sağlık Bakanlığı, tıp fakülteleri ve diş hekimliği öğrencilerinin sağlık tesislerinde görevlendirilebilmelerini sağlayacak yönetmelik değişikliği yaptı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sağlık Bakanlığı'nın konuyla ilgili olarak, 'Tıpta ve diş hekimliğinde uzmanlık eğitimi yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair' yönetmeliği Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı:

Üç ay ile sınırlı

Üç ay ile sınırlı

'MADDE 1 – 26/4/2014 tarihli ve 28983 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Tıpta ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliğinin 11 inci maddesinin dördüncü fıkrasına aşağıdaki cümle eklenmiştir.

'Ancak deprem, sel baskını, salgın hastalık gibi olağan dışı ve hizmetin normal olarak sürdürülemediği hallerde uzmanlık öğrencileri, hekimlik görevlerini yürütmek üzere eğitim gördüğü kurumun dışındaki aynı il sağlık tesislerine 3 ayı geçmemek üzere görevlendirilebilir. 

'Bu görevlerde geçen süreler eğitim süresinden sayılır.'

Sağlık Bakanlığı dün yayımladığı genelge ile özel ve vakıf hastanelerini de salgın hastanesi ilan etmişti:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
50
44
11
6
6
5
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ufukdiyoki

Tıp öğrencileri değil uzmanlık öğrencileri. Bu nasıl bir haber?

orijinarius us

Tıpta uzmanlık eğitimi alanlar diyor. Yani 6 sene tıp fakültesi bittikten sonra Tus sınavı ile uzmanlık eğitimi almak için bir branşa girmiş mezun doktorlard... Devamını Gör

Serpil Garan

Tıp öğrencileri değil, uzmanlık öğrencileri diyor. Yani mezun olup tus’u kazanmış ve bir bölümde uzmanlık eğitimi almakta olan doktordan bahsediyor. Haber ba... Devamını Gör