Görüş Bildir
Haberler
Tim Cook'un Otomotiv Endüstrisinden Beklentisi Büyük

Tim Cook'un Otomotiv Endüstrisinden Beklentisi Büyük

Batuhan
20.10.2015 - 13:56

Tim Cook , The Wall Street Journal’ın ev sahipliğini yaptığı WSJD Live etkinliğine katıldı. Gelen soruları yanıtlayan Apple CEO ‘sunun otomotiv endüstrisi üzerine konuşurken yaptığı “büyük değişimlere gebe” yorumu dikkat çekti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cook kendisine, Apple’ın 2019’da piyasaya çıkaracağı bir elektrikli otomobil üzerinde çalıştığı dedikoduları sorulduğunda yanıt vermedi. Fakat otomotiv endüstrisinin büyük değişimlere gebe olduğunu ifade etti. Bu değişim için Apple’ın nasıl bir katkısı olacağının ipuçlarını vermese de otomobillerin geleceğine baktığı zaman yazılımın gittikçe önem kazanan bir etken olduğunu söyledi. Kısa dönemde Apple’ın CarPlay aracılığıyla “iPhone deneyimini” otomobillere getirmek için çalışmalarına devam ettiğini de ekledi ki zaten halihazırda birden fazla otomobil modeli için CarPlay kullanıcıların hizmetinde olacak. Cook, CarPlay’in insanların otomobillerine bindikleri zaman iTunes arşivlerini ya da rota önerilerini araç içi sistemlerle entegre bir şekilde alabildiklerini ve bunu iPhone’a dokunmadan yapabildiklerini belirtti.

Tesla’nın otopilot yazılım güncellemesini kullanıcılara sunduğu bir dönemde otomotiv endüstrisinin büyük değişimlere açık ve hazır olduğu elbette doğru. Fakat özellikle elektrikli otomobil üretimine başlayacağı söylentileri ortalıkta dolaşırken Apple’ın bu “büyük değişimlerin” neresinde olacağını hep birlikte bekleyip göreceğiz.

LOG

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
1
1
1
1
0
0