Görüş Bildir
Haberler
TikTok Videosu Olay Olan Cumhuriyet Savcısı Görevden Uzaklaştırıldı!

etiket TikTok Videosu Olay Olan Cumhuriyet Savcısı Görevden Uzaklaştırıldı!

TikTok'ta paylaştığı videolarla gündem olan Turgutlu Cumhuriyet Savcısı Nusreddin Saltabaş'ın HSK tarafından görevden uzaklaştırıldığı öğrenildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sosyal medya hesaplarından çeşitli videolar paylaşan Turgutlu Cumhuriyet Savcısı Nusreddin Saltabaş, TikTok'ta paylaştığı videolarla gündem olmuştu.

Savcı'nın videolarda şarkı söyleyip spor yaptığı görülüyordu.

Savcı'nın videolarda şarkı söyleyip spor yaptığı görülüyordu.

Sabah'ın haberine göre söz konusu videoların sosyal medyada yayılmasının ardından sosyal medya hesaplarını kapatan Saltabaş için Hakimler ve Savcılar Kurulu harekete geçti.

Görevden uzaklaştırıldı

Görevden uzaklaştırıldı

Hakimler ve Savcılar Kurulu 2. Dairesi, sosyal medyada mesleğin saygınlığıyla bağdaşmayan paylaşımlarda bulunduğu gerekçesiyle Saltabaş'ın görevden uzaklaştırılmasına karar verdi.

Öte yandan Savcı Saltabaş'ın videolarını içeren haberlere erişim yasağı getirildi. OdaTV, Savcı'nın kendisinin mahkemeye başvurarak erişim engeli kararı aldırdığını bildirdi.

"Özgürlüklere karşı alınmış bir karar"

"Özgürlüklere karşı alınmış bir karar"

Avukat Hasan Gürbüz, HSK'nın görevden uzaklaştırma ve erişime engelleme kararlarının “özgürlüklere karşı alınmış bir karar” olduğunu dile getirdi. 

“Bu paylaşımlarda ne var, terör örgütü propagandası mı rüşvet alırken çekilmiş görüntüler mi” diyen Avukat Hasan Gürbüz OdaTV’ye şunları söyledi:

“Erişim engellemesi de açığa alınması da doğru kararlar değil. İncelenecek, savunması alınacak, soruşturması olacak ondan sonra karar verirsiniz. Herhangi bir örgütle iltisaklıdır o zaman tedbiren alabilirsin görevden ama burada ne var. Mesleğinin dışında özel hayatıyla ilgili paylaşımlar yapmış. TikTok yasal bir platform çok aykırı bir hareket de etmiyor. Erişim engellemesi de komedi gibi. Binlerce savcı var bu insanlar spor yapmasın sosyal medyada paylaşmasın mı… Genişletilebilir bunun ölçüsü, alkol alırken de paylaşım yapmasın, gezip paylaşmasın. Nasıl yapacaksınız bir savcı Cuma namazına gidip paylaşabilecekken evindeki spor görüntülerini paylaşamayacak mı? Buradan “mesleğin onur ve itibarını zedelemek” çıkarılmaması lazım. Sarıklı amiral vardı çıktı görüntüleri ne yaptınız hiçbir şey. Biraz bu karar özgürlüklere karşı alınmış karardır. Habere erişim engellemesi kararı ise haberleşme özgürlüğüne de aykırı, basın özgürlüğüne de aykırı. Eğer hali hazırda HSK soruşturması olsaydı ve soruşturmayı etkileyecek görüntüler yayınlasaydı anlardım. Ne yapmış burada savcı rüşvet alırken mi yakalanmış, hayır. Kamusal alan yok, makam odası değil, özel hayatı spor yaparken görüntülerini paylaşmış. HSK’nın tavrı doğru bir tavır değil.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
237
87
68
60
16
15
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
julyaugust

Hsk'nin ayni hassasiyeti durusmada insanlari azarlayan hakimlere, telefonuyla oynamaktan baska bir is yapmayan savcilara da gostermesimi bekliyoruz

Mehmet Esen

ayrıca Tiktok kullandığı için 10 yıl ile yargılanmalı

ugurovski

🤣

Pasif Kullanıcı

Eğer sadece bu video yüzünden savcı görevden el çektirildi ise haksızlık olmuş. Önemli olan görevini nasıl gerçekleştirdiği ve makamını kötüye kullanıp kull... Devamını Gör