Görüş Bildir
Haberler
The Sims 4

The Sims 4

Sosyal Mecra
09.09.2014 - 02:49 Son Güncelleme: 09.09.2014 - 12:48

The Sims 4

Milyonlarca hayranı olan “The Sims” adı verilen simülasyon oyununun dördüncü versiyonu 2- 5 Eylül 2014 tarihlerinde piyasaya sürüldü.Bu tarihlerden önce internet üzerinden de satışa sunulmuştu.

2014 yılı boyunca yeni versiyonla ilgili pek çok tanıtım yapıldı.Oyunseverler internette merak uyandıran tanıtım ve görsellerle karşı karşıya geldi.Mayıs ayında Electronic Arts tarafından yapılan tanıtımda oyunun Kuzey Amerika’da 2 Eylül’de, Avrupa’da da 5 Eylül’de çıkacağı söylenmişti.

The Sims 4 yapımcılarından Rachel Franklin oyunla ilgili ilginç açıklamalarda bulundu ve söyledikleri çoğu kişiyi heyecanlandırdı.Franklin yeni versiyonda simler üzerinde köklü bir yenilik yapıldığını, artık simlerin kişilik, duygu ve karakterlerini bütünüyle belirleyebileceğimizi söyledi.Yani artık simlerin sadece görüntüsü değil aynı zamanda iç özelliklerini de kullanıcılar büyük ölçüde belirleyebilecek.

Oyunun yeniliklerinden biri kullanıcıların kendi müziklerini oyun sırasında dinleyebilecek olmaları.

Bir diğer yenilik hamilelikle ilgili.Simlerin hamile kalması o kadar kolay olmayacak.Artık simler hamilelik testi yapabilecek.Hamile kalan simlerde sırt ağrısı, mide bulantısı gibi sorunlar görülecek ve bebek doğduktan sonra emzirme olacak.

Gerçekçi olan değişikliklerden biri faturalar ödenmediği takdirde elektrik ve su kesintisinin olması.

Mesleklerle ilgili de değişikliğe gidildi.Meslekler kendi içinde gruplara ayrılacak ve o grupların altındaki başlıklar seçilebilecek.Örneğin; yemek başlığının altındaki şef ve barmenden biri seçilebilecek ya da suç başlığının altından mafya babası ve uzmandan biri seçilebilecek.

Simlerin kabiliyet listesi de şöyle:Aşçılık, balıkçılık, roket bilimi, keman ve piyano, komedi, karizma, bahçivanlık, yaramazlık, gitar, barmenlik, mantık, el becerisi, yazarlık, ressamlık, programlama, video oyunu, fitness.

Daha önce de söylediğim gibi simlerin duyguları ön planda.Simlerin duygusal haline göre görevleri olacak.Mesela sim sinirliyse bu halinden verilen görevleri yaparak daha kolay kurtulabilecek.

The Sims 4‘ü ön sipariş ile Origin üzerinden alanlar oyunu iade edebilecekler.Bu yeni oyunun ne kadar iddialı olduğunu bize gösteriyor.

Yazar: Ebru Akın

Kaynak: http://www.sosyalmecra.org/the-sims-4/
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın