Görüş Bildir
Haberler
TFF'nin Açıkladığı Mavi Kart Nedir? Ne Anlama Gelir, Kimlere Verilir?

TFF'nin Açıkladığı Mavi Kart Nedir? Ne Anlama Gelir, Kimlere Verilir?

Bahadır
22.06.2023 - 15:33

Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig'deki yabancı kuralında güncellemeye gitti. Güncellemede yer alan mavi kart detayı ise futbolseverlerin dikkat çekti. Peki mavi kart nedir? İşte detaylar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

TFF'nin yabancı kuralı açıklaması

TFF'nin yabancı kuralı açıklaması

TFF'den yapılan açıklamada, 'Kulüpler, A Takım listesine yazılan 14 yabancı futbolcuya ilaveten; Türk vatandaşlığı veya mavi kart sahibi olan en fazla 1 futbolcu ile sözleşme imzalayabilirler' denildi. Bu açıklamaya göre kulüpler, 14 yabancıya ek olarak mavi karta sahip olan bir yabancının daha lisansını çıkartabilecek.

Mavi kart nedir?

Mavi kart nedir?

Mavi kart, Türk vatandaşlığını doğumla kazanmış, ancak çıkma izni alarak Türk vatandaşlığından feragat etmiş kişilere verilen resmi bir belgedir. Bu belge, 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu'nun 28. maddesi uyarınca, söz konusu kişilerin altsoylarına sağlanan haklardan yararlanabileceklerini göstermektedir.

Çıkma izni alarak vatandaşlık kaybedenlere tanınan haklar

Çıkma izni alarak vatandaşlık kaybedenlere tanınan haklar
  • Doğumla Türk vatandaşı olup da çıkma izni almak suretiyle Türk vatandaşlığını kaybedenler ve üçüncü dereceye kadar olan altsoyları, belirtilen istisnalar dışında Türk vatandaşlarına tanınan haklardan aynen yararlanmaya devam ederler. Millî güvenliğe ve kamu düzenine ilişkin hükümler saklıdır.

  • Bu kişilerin, seçme ve seçilme, muafen araç veya ev eşyası ithal etme hakları ile askerlik hizmetini yapma yükümlülüğü yoktur. sosyal güvenliğe ilişkin kazanılmış hakları saklı olup bu hakların kullanımında ilgili kanunlardaki hükümlere tabidirler.

  • Bu kişiler, bir kadroya dayalı ve kamu hukuku rejimine tabi olarak asli ve sürekli kamu hizmeti görevlerinde bulunamazlar. Ancak kamu kurum ve kuruluşlarında işçi, geçici veya sözleşmeli personel olarak çalıştırılabilirler.

Galatasaray'ın Yusuf Demir transferi ile gündeme gelmişti

Galatasaray'ın Yusuf Demir transferi ile gündeme gelmişti

Türkiye Futbol Federasyonu'nun duyurduğu bu yeni karar ile Galatasaraylı futbolcu Yusuf Demir'in de faydalanması bekleniyor. Yusuf Demir, Avusturya Milli Takımını tercih ederek Avusturya vatandaşlığına geçmiş ve Türkiye Cumhuriyeti nufüs cüzdanı iptal edilmişti

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın