Görüş Bildir
Haberler
TFF 1. Lig Play-Off Maçları Ne Zaman? 1. Lig Play-Off Tarihleri

TFF 1. Lig Play-Off Maçları Ne Zaman? 1. Lig Play-Off Tarihleri

Bahadır
24.05.2023 - 11:40

TFF 1. Lig'de normal sezon tamamlandı. Bitime altı hafta kala tarihin en erken şampiyonluğunu yaşayan Samsunspor ve ligi ikinci sırada noktalayan Rizespor, Süper Lig'e yükselen ekipler oldu. Samsunspor ve Rizespor'un ardından play-off şampiyonu olan bir ekip daha adını Süper Lig'e yazdıracak. Peki, play-off maçları ne zaman oynanacak?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Şampiyon Samsunspor

Şampiyon Samsunspor

Spor Toto 1. Lig'de iyi bir sezon geçiren ve 20 maçlık yenilmezlik serisi yaşayan kırmızı-beyazlılar, 32. haftada en yakın takipçisi Eyüpspor'un konuk ettiği Gençlerbirliği'ne 2-0 yenilmesiyle normal sezonun bitimine 6 hafta kala Süper Lig'e yükselmeyi garantileyerek 11 yıl sonra Süper Lig'e geri döndü. Kırmızı-beyazlılar, sezonu 78 puanla tamamladı.

TFF 1. Lig'de küme düşen takımlar

TFF 1. Lig'de küme düşen takımlar

Ülkemizde yaşanan depremler nedeniyle Adanaspor ve Yeni Malatyaspor ligden çekildi. Gelecek sezon iki ekipte tekrar ligde yer alacak. Bu sezon ligde küme düşen takımlar ise Denizlispor ve Altınordu oldu.

Play-off heyecanı başlıyor

Play-off heyecanı başlıyor

Ligi üçüncü sırada noktalayan Pendikspor, direkt olarak play-off finaline yükseldi. Bodrumspor, ligi 4. sırada bitirirken Sakaryaspor 5, Eyüpspor 6, Göztepe de 7. olarak sezonu tamamladı. Oluşan sıralama sonucunda Bodrumspor ile Göztepe, Sakaryaspor ile de Eyüpspor eşleşti. Bu eşleşmeler sonucunda finale yükselecek takım, Pendikspor'un rakibi olacak.

TFF 1. Lig play-off maçları ne zaman?

TFF 1. Lig play-off maçları ne zaman?

1. Lig play-off maçları, 26 Mayıs - 8 Haziran arasında oynanacak. Play-off ilk turunda maçlar 26 Mayıs'ta oynanacak. İkinci tur maçları ise 31 Mayıs - 4 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek. Süper Lig'e yükselen takımın belli olacağı final de 8 Haziran tarihinde oynanacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın