Görüş Bildir
Haberler
Tesla, Hata Yaptığını Açıkladı! O Modellere Servis Yolu Gözüktü

Tesla, Hata Yaptığını Açıkladı! O Modellere Servis Yolu Gözüktü

Bahadır
28.10.2022 - 14:47

Otomobil markaları zaman zaman üretim aşamasında yaşanan problemler nedeni ile satışa çıkardığı araçları geri çağırma duyurusunda bulunabiliyor. Elektrikli otomobilde öne çıkan marka Tesla ise şu ana kadar bir sorun yaratmasa da saptadığı problemi çözmek için Tesla Model 3'leri geri çağırdı. İşte detaylar.

Kaynak: https://electrek.co/2022/10/27/tesla-...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Model 3lerin Geri Çağrılma Sebebi: Emniyet Kemerinin Konumu

Model 3lerin Geri Çağrılma Sebebi: Emniyet Kemerinin Konumu

Elektrikli otomobilde piyasanın önde gelen markası Tesla, 2017-2022 yılları arasında üretilen Tesla Model 3'leri geri çağırma kararı aldı. 2017-2022 yılları arasında üretilen 24 binden fazla otomobil fiziksel olarak bakıma girecek. Geri çağırmaya neden olan hata ise emniyet kemerlerinin konumu. Tesla Model 3 sahibi bir kişinin Tesla'dan aldığı e-posta ise şu şekilde: 

'Model 3 araçlardaki belirli bileşenlerin bakımı, her ikisi de aynı cıvata ile tutturulmuş ikinci sıra sol emniyet kemeri tokasının ve orta emniyet kemeri ankrajının sökülmesini gerektirir. Her iki bileşen de bir servis eylemi sırasında söküldükten sonra yanlış bir şekilde yeniden monte edilmiş olabilir.'

'Tesla, bileşenlerin spesifikasyonlara sabitlendiğinden emin olmak için ikinci sıra sol emniyet kemeri tokasının ve orta emniyet kemeri ankrajının montajını incelemek için 2017-2022 yılları arasında üretilen bazı Model 3 araçlarını proaktif olarak geri çağırmaya karar verdi. Kayıtlarımız 5YJ3E1EA8JF0XXXXX aracınızın/araçlarınızın bu geri çağırmadan etkilenebileceğini göstermektedir.'

Şu Zamana Kadar Herhangi Bir Problem Çıkmadı

Şu Zamana Kadar Herhangi Bir Problem Çıkmadı

Geri çağırılmaya neden olan hata şu ana kadar herhangi bir problem yaratmasa da olası bir kaza sırasında emniyet kemerinin performansını etkileyeceği düşünülüyor. Tesla, hatanın otomobilin üretim aşamasında değil, servis tarafından kaynaklı bir sorun olduğunu belirtiyor. Şirket, 15 Ağustos-30 Eylül tarihleri arasında parçaların 105 kez yanlış monte edildiğini fark etti. Tesla, emniyet kemeri tokası ve orta emniyet kemerinin bağlantı parçasının yanlış bir şekilde monte edilmesinden şüphe duyuyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın