Görüş Bildir
Haberler
Terra'nın Aldığı BTC ve AVAX'a Ne Oldu? Kurucusu LUNA İçin Bir Kurtarma Planı Açıkladı

etiket Terra'nın Aldığı BTC ve AVAX'a Ne Oldu? Kurucusu LUNA İçin Bir Kurtarma Planı Açıkladı

Ali Aydemir
18.05.2022 - 10:30

Geçen hafta Terra UST'nin dolara sabitliği bozuldu ve günlerdir kripto piyasaları bu olayla çalkalanıyor. Algoritmik stablecoin böylelikle büyük bir darbe aldı ve LUNA değeri hızla düştü, UST krizi ise derinleşiyor. Peki UST rezervlerini desteklemek amacıyla alınan milyarlarca dolar değerinde Bitcoin’e ne oldu?

Not: Bu içerik bilgilendirme amaçlı üretilmiştir. Herhangi bir yatırım tavsiyesi içermemektedir. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Luna 1,5 milyar dolarlık BTC satışı yapmıştı.

Luna 1,5 milyar dolarlık BTC satışı yapmıştı.

Luna Foundation Guard (LFG) geride bıraktığımız haftada UST sabitliği bozulduğunda 1,5 milyar dolarlık Bitcon’in kullanılması için oylama yaptı. İlk büyük darbesini alan Bitcoin hızla 1,5 milyar dolarlık satışla tüm kripto para piyasalarını olumsuz etkiledi. Buna rağmen pazartesi günü UST düşmeye devam etti, bu içerik hazırlandığı esnadaki fiyatı ise 0.0873 dolar.

Terra'nın hamlesi başarısızlıkla sonuçlandı. Sonrasında 3,5 milyar dolarlık BTC'nin nereye gittiği sorusu akılları kurcaladı.

Terra'nın hamlesi başarısızlıkla sonuçlandı. Sonrasında 3,5 milyar dolarlık BTC'nin nereye gittiği sorusu akılları kurcaladı.

Blockchain platformu Elliptic'in açıklamasına göre pazartesi günü LFG'nin 1.5 milyar dolarlık krediyi açıklamasından sonra başka bir adrese 750 milyon değerinde BTC gönderildi. Sonrasında 930 milyon dolar değerinde BTC farklı bir adrese taşındı ve oradan Gemini borsasına gitti. Toplam 1.6 milyar dolar değerinde BTC'nin buraya taşındığı söylentiler arasında.

Yatırımcılar BTC'lerin kullanıldığından emin olmak istiyor.

Hesapta ise 875 milyon dolarlık 28.205 adet BTC kaldı. Salı sabahı tüm BTC'ler Binancce borsasına taşındı fakat Gemini ve Binance borsasına aktarılan bu Bitcoin’ler ile ne yapıldığı kesin olarak bilinmiyor. Luna ise bu konuda henüz net bir açıklama yapmadı. Yatırımcılar, yaklaşık 3,5 milyar dolarlık Bitcoin’in kullanıldığından emin olmak istiyor.

Bu varlıklarla madurların bir kısmının zararı karşılanabilir.

srv.onedio.com

Bu varlıklar tutuluyorsa bir kısım zarar karşılanabilir. UST ve LUNA çöküşü Terra kurucu ortağı Do Kwon'a olan güveni yerle bir etti. Haliyle madur yatırımcı ve kişiler geçen hafta yapılan eylemlerin şeffaflığını sorguluyor. Eğer bu varlıklar satıldıysa hangi sevilerde bozduruldu? Eğer satış gerçekleştiyse neden trilyonlarca LUNA basılmasına ihtiyaç duyuldu?

İçeriğin Devamı Aşağıda

AVAX rezervleriyle ilgili de farklı görüşler var.

AVAX rezervleriyle ilgili de farklı görüşler yazılıp çiziliyor. Yaygın görüş toplamda 52 milyon dolarlık AVAX kaldığı yönünde. Bir diğer düşünce ise alınan 100 milyon dolarlık AVAX’ın zaten kilitli olduğunu ve yakın zamanda kilidinin açılamayacağını söylüyor.

Bakalım konuya dair yaşanacak sonraki gelişmeler neler olacak...

Do Kwon önemli açıklamalarda bulundu.

Do Kwon önemli açıklamalarda bulundu.

Binance CEO’su CZ bugün, Terra yönetimini topluluğa karşı şeffaf olmaya çağırırken Terra kurucu ortağı Do Kwon önemli açıklamalarda bulundu. Bir kurtarma planı açıklayan DW, Terra'yı, Blockchain ağının sabit kripto parası olan TerraUSD’den ayırarak yeni bir Blockhain ağı olarak çatallandırmayı önerdi.

LUNA dağıtımına ilişkin önemli ayrıntılar verdi.

LUNA dağıtımına ilişkin önemli ayrıntılar verdi.

Önerilen plan, şuan dolaşımdaki LUNA'ların isminin değişmesi ve LUNA Classic(LUNC) olarak yoluna devam etmesi. Yeni zincir üzerinden basılacak token'larınsa LUNA adıyla başlaması. Yeni LUNA dağıtımı konusunda da açıklamalar yapan DW, bu token'ları mevcut LUNA'ların sahiplerine(adı LUNC olarak değişecekti), stake edenlere, UST sahiplerine ve geliştiricilere airdrop yaparak dağıtılacağını söyledi. Planda önerilen diğer önemli bir ayrıntı ise Terraform Labs’ın cüzdanının airdrop kapsamından çıkarılması. Böylece Terra’nın tamamen topluluğa ait bir blockchain olması sağlanacak.

Bakalım önümüzdeki günlerde nasıl gelişmeler yaşanacak...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Minister of Magic

Bizi batırdın ne hâlâ daha planmış birde s*ktirin gidin afedersiniz de piyasa toplarlanma fırsatı bulsun.