Görüş Bildir
Haberler
'Terör Soruşturması' İddiasına İBB'den Yanıt Geldi

'Terör Soruşturması' İddiasına İBB'den Yanıt Geldi

Emre Ordu
22.12.2022 - 08:19 Son Güncelleme: 22.12.2022 - 08:20

Gazeteci Tuncay Mollaveisoğlu, İBB'ye yönelik bir 'terör' soruşturması yürütüldüğünü ve savcılığın iddianamesini hazırlayarak teslim ettiğini ileri sürdü. Bu iddiaya yanıt veren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun, ortada bir iddianame olmadığını, Bakanlık tarafından hazırlanan raporun savcılığa sunulduğunu açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İddianamenin teslim edildiğini iddia etti

İddianamenin teslim edildiğini iddia etti

Gazeteci Tuncay Mollaveisoğlu, TELE1'deki canlı yayında İBB'ye yönelik bir terör soruşturması yürütüldüğünü ve savcılığın hazırladığı 500 sayfalık iddianameyi teslim ettiğini ileri sürdü. 

Mollaveisoğlu, operasyonun İBB'ye kayyum atamaya yönelik olduğunu ve İmamoğlu'nun kurmaylarıyla birlikte bu adıma karşı ne yapacağını konuşmak üzere görüştüğünü söyledi.

"Savcılık incelemesinin ardından hukuki süreç belli olacak"

"Savcılık incelemesinin ardından hukuki süreç belli olacak"

Mollaveisoğlu'nun iddiasına İBB'den yanıt geldi. İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun, savcılığın hazırladığı bir iddianame olmadığını, İçişleri bakanlığı tarafından hazırlanan bir raporun savcılılığa teslim edildiğini açıkladı. Cumhuriyet'e konuşan Ongun şu bilgileri aktardı:

 'Bize gelen duyumlara göre geçen pazartesi günü 500 küsür sayfalık rapor savcılığa gönderildi. Bu iddianame değil. Şimdi ne olacak? Savcılık bu 500 küsür sayfalık raporu inceleyecek. İki seçenecek var. Ya kovuşturmaya gerek yok diyecek ve konuyu kapatacak ya da evet suç unsurları var diyecek ve iddianame hazırlayacak. Savcılık incelemesinin ardından hukuki süreç belli olacak.'

'Acil bir toplantı yapılmadı'

Konuyla ilgili İBB Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun açıklamasını da aktaran Ongun, 'İmamoğlu'nun kurmayı benim. Acil bir toplantı falan yapılmadı. Hukukçularımızla bir toplanalım, olan biteni gözden geçirelim dedi. Yoksa bir panik halimiz yok.' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
9
5
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
yengegeldikmi

Mümkün mü? Mümkün. Bu yüzden birlik olmanız gereken şu zamanda birbirinizi yemeyi bıraksanız?

Cengo

IBB'nin 3 senede enflasyon yüzünden yapması gereken fakat sırf zarar etsin diye yapılmayan zamlar için ibb meclisinden onaylar gelmeye başladı. Toplu taşımay... Devamını Gör