Görüş Bildir
Haberler
Terör Saldırısına Karanfilli Protesto

Terör Saldırısına Karanfilli Protesto

Onedio Medya
12.01.2016 - 20:42 Son Güncelleme: 13.01.2016 - 09:33

Türk Tabipler Birliği (TTB), İstanbul Tabip Odası ve Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) yöneticilerinden oluşan heyet, Sultanahmet Meydanı'nda patlamanın olduğu yere karanfil bıraktı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Canlı bomba olayını protesto ve yaşamını yitirenleri anmak amacıyla bir araya gelen sağlık meslek örgütleri, Sultanahmet Meydanı'nda basın açıklaması yaptı. 

Diyarbakır, Suruç ve Ankara'dan sonra Sultanahmet'te yeni bir katliama tanık olmanın üzüntüsünü yaşadıklarını belirten TTB İkinci Başkanı Prof. Raşit Türker, Ankara ve Suruç katliamının faillerinin ortaya çıkartılmadığı, sorumluların bu katliamların hesabını vermediği sürece yeni katliamların yaşanabileceği uyarısında bulundu. 

Türker; 'Bu katliam da gösterdi ki buradaki hedef kitle, kimi zaman emek meslek örgütleri, kimi zaman barış talep eden gençler, kimi zaman bir ülkeyi ziyaret eden bir turist kafilesi. Böyle baktığımızda hangi ülkenin vatandaşı olduğu, hangi dine mensup olduğu önemini yitiriyor. Böyle bir katliamın karşısında bizler, Türk Tabipleri Birliği olarak, sağlık meslek örgütleri olarak bu katliamı lanetliyoruz. Bu katliamda hayatını kaybeden dünya vatandaşlarını ve onların yakınlarına başssağlığı diliyoruz ve yaralılar için acil şifa diliyoruz. Bizler, katliamların gerçekleşmemesi, ortaya çıkmaması için, bir daha vuku bulmaması için öncelikli olarak sorumluluk sahibi olan, bunlara ortam hazırlayan, bu tür katliamların ortaya çıkmamasında pay sahibi olan herkesin bir an önce aydınlatılması, bir an önce hesap vermesini talep ediyoruz.' açıklamasını yaptı.

Meslek örgütü temsilcilerinin açıklamalarının ardından İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Selçuk Erez'in de aralarında bulunduğu heyet, olay yerine giremedikleri için polis bariyeri önüne karanfil bıraktı. 

Ardından heyet, ziyaret etmek üzere yaralıların tedavi gördüğü hastanelere geçti. 

CHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
görüncek adam

Lan karanfil felan koymayın gaz atar , su sıkarlar şimdi size.Terörist olursunuz ölümleri anmayın.

onr gly

Yazık şimdi bunları da terörist ilan ederler.. :/

Fener Bahce

böyle giderse çiçekçiler köşeyi dönecek diye korkuyorım. Allah sonumuzu hayretsin. ülkemin üzerindeki belalar bir an önce bitsin