Görüş Bildir
Haberler
Tepkilerin Ardından Kaldırıldı: 472 Yıllık Mihrimah Sultan Külliyesi'nin Bacalarına Klima Monte Etmişler

Tepkilerin Ardından Kaldırıldı: 472 Yıllık Mihrimah Sultan Külliyesi'nin Bacalarına Klima Monte Etmişler

Batuhan
10.08.2020 - 22:57

Kanuni Sultan Süleyman'ın kızı Mihrimah Sultan adına Mimar Sinan tarafından 1548 yılında inşa edilen Üsküdar'daki Mihrimah Sultan Camii'nin külliyesinin bacalarına monte edilen klimalar büyük tepki topladı. Tepkilerin ardından Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla klimaların kaldırıldığını açıkladı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Günümüzde Mihrimah Sultan Tıp Merkezi olarak hizmet veren tarihi külliyenin bacalarına takılan klimaların fotoğraflarını sosyal medyada çok sayıda kullanıcı paylaştı. Klima ünitelerinin kaldırılması konusunda vatandaşlar çağrıda bulundu.

"Klimalar tarihi yapıya uygun değil"

"Klimalar tarihi yapıya uygun değil"

Yıllardır Üsküdar'da yaşadığını belirten Ahmet Yaşar Ürper, 'Hoş bir şey değil. Klimalar tarihi yapıya uygun değil. Eski sistem neyse öyle olmalı. Çünkü bu cami bize Kanuni Sultan Süleyman'dan kalan ve Mimar Sinan gibi üstadımızın ata yadigarıdır. Dokuyu bozmuş. Daha başka bir teknolojiden faydalanarak soğutma yapılabilir' diye konuştu.

İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz: 'O klima oradan kaldırılacak'

Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek: "Tarihi yapıdaki müdahale bertaraf edilmiştir"

Ayrıca bakınız📌

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
47
19
15
11
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pickle Rick

Hacılar pişik olacak.

Ancient Guy

Osmanlı Döneminde klima mı vardı? İşleri güçleri lüks yaşam ve konfor bu siyasal İslamcıların. Keyif pezevenkleri ibadeti bile cennetteki lüks hayat için yap... Devamını Gör

Lestat

Kanuni Sultan Süleyman şu tabloyu görseydi, motorları takanları ip gibi dizer, külliyenin bacalarını da bu işte parmağı olanların götüne sokardı muhtemelen. ... Devamını Gör