Görüş Bildir
Haberler
TEOG Yerleştirme Puanları Açıklandı

TEOG Yerleştirme Puanları Açıklandı

Batuhan
29.06.2015 - 08:31 Son Güncelleme: 29.06.2015 - 09:27
İçeriğin Devamı Aşağıda

Geçen hafta açıklanması beklenen TEOG sonuçları açıklandı.

Yaklaşık 1 milyon 300 bin öğrencinin heyecanlı bekleyişi bugün sona erdi.

Yerleştirme sonuçları meb.gov.tr adresinden öğrencilerin TC kimlik numarası ve okul numarasıyla sorgulanabilecek, ayrıca sonuç belgesi gönderilmeyecek.

Mahkemenin, İngilizce testi D kitapçığındaki 11. soruya ilişkin iptal kararı, Milli Eğitim Bakanlığı'na Cuma günü ulaştı. Ardından yeniden hesaplama süreci başladı. İngilizce testinin puanları, o soruyu bütün adaylar doğru yanıtlamış gibi yeniden hesaplandı. İngilizce puanı 8. sınıf yıl sonu başarı ortalamasını da değiştireceğinden ortalama hesaplaması da yenilendi.

KAYITTA SARKMA OLMAYACAK

Açıklamanın gecikmesi, kayıt takvimini sarkıtmayacak. Sadece özel okulların kayıt süresi kısalacak. 24 Haziran - 5 Temmuz arasında yapılması planlanan özel okul kayıtları, 29 Haziran - 5 Temmuz arasında tamamlanacak.

Özel okul kaydı yaptıran öğrenciler devlet okullarını tercih hakkını kaybedecek. 6 Temmuz - 16 Temmuz tarihleri arasında ise, devlet okulları için tercihler alınacak.

Öğrencilere 25 okul tercih etme hakkı verilecek. Yedek yerleştirme yapılmayacak.

Tercih başvurusunda bulunmayan veya hiçbir tercihine yerleşemeyen öğrenciler otomatik olarak açık öğretim kurumlarına kaydedilecek.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
0
0
0
0
0