Görüş Bildir
Haberler
Teniste 2015 Yılına Novak Djokovic ve Serena Williams Damga Vurdu

Teniste 2015 Yılına Novak Djokovic ve Serena Williams Damga Vurdu

Mustafa
23.12.2015 - 18:14

Erkekler tenisinde Novak Djokovic, kadınlar tenisinde ise Serena Williams, üçer grand slam zaferi yaşayarak 2015 yılına damga vurdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Djokovic, bu yıl final oynadığı 4 grand slam turnuvasının (ABD Açık, Wimbledon, Fransa Açık, Avustralya Açık) üçünde şampiyonluğa ulaştı. 2011'de de aynı başarıyı gösteren 28 yaşındaki tenisçi, üçüncü kez final oynadığı Fransa Açık'ta şampiyonluğu bir kez daha kaçırarak, kariyerindeki eksiği tamamlayamadı.

Profesyonel Tenisçiler Birliği (ATP) takviminde bu yıl teklerde boy gösterdiği 16 turnuvanın 15'inde final oynama başarısı gösteren Sırp sporcu, bunların 11'inde kupanın sahibi oldu. Fransa Açık'ın yanı sıra Dubai, Montreal ve Cincinnati'de finalde kaybeden dünya 1 numarası, sadece Katar ExxonMobil Açık'a çeyrek finalde Hırvat Ivo Karlovic'e yenilerek veda etti.

Masters Serisi'nin başladığı 1990'dan bu yana aynı yıl içinde 6 turnuva kazanan ilk tenisçi olma unvanını da elde eden Djokovic, sezonu ATP Dünya Turu Finalleri'nde üst üste 4. şampiyonluğunu kazanarak noktaladı.

Bu yıl oynadığı 88 maçın 82'sini kazanarak yüzde 93,18'lik galibiyet oranı yakalayan Djokovic, sezon sonu dünya klasmanında en yakın rakibi Andy Murray'nin (8 bin 945) farklı şekilde önünde 16 bin 585 puanla zirvede yer aldı.

Kadınlarda Serena Williams'ın yılı

Kadınlar tenisinde dünya 1 numarası Serena Williams, Djokovic gibi 4 grand slam turnuvasının üçünde zafere ulaştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Avustralya Açık, Fransa Açık ve Wimbledon Tenis Turnuvası'nda şampiyonluk elde eden 34 yaşındaki sporcu, yalnızca ABD Açık'ta yarı finalde elendi.

Dünya klasmanında yılı 9 bin 945 puanla zirvede tamamlayan ABD'li Williams, bu yıl 56 maçta 53 kez galip gelerek, yüzde 94,64'lük galibiyet oranı yakaladı. Victoria Azarenka ve Sloane Stephens'a karşı 3-0'lık galibiyet serisi elde eden tecrübeli tenisçi, sezon içinde Roberta Vinci, Belinda Bencic ve Petra Kvitova'ya birer defa yenilmekten kurtulamadı.

Novak Djokovic ve Serena Williams'a ait infografik

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
3
1
1
1
1
0