Görüş Bildir
Haberler
Temmuz Ayı Zamla Başladı! Elektriğe Zam Geldi Mi?

Temmuz Ayı Zamla Başladı! Elektriğe Zam Geldi Mi?

Türkiye’de temmuz ayının gelmesiyle birlikte birçok ürüne de zam geldi. Önce alkol fiyatlarıyla başlayan zam furyası, elektrik, doğalgaz ve LPG ile devam etti. Dün akşam üst üste açıklanan zam oranlarına, vatandaşlar sosyal medyada tepki gösterdi. EPDK tarafından yapılan açıklamada, 1 Temmuz’dan itibaren tüm elektrik kullanıcıları yüzde 15 zamlı ödeme yapacak. Ayrıca doğalgaz da yüzde 12 ve yüzde 20 zamlandı. İşte Temmuz ayı zam fırtınası ile gelen zamlar ve zam oranları…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Temmuz Ayında Hangi Ürünlere Zam Geldi?

Temmuz Ayında Hangi Ürünlere Zam Geldi?

Dün akşam saatlerinde açıklamada bulunan Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun ( EPDK), 1 Temmuz’dan sonra geçerli olmak kaydıyla elektriğe yüzde 15 zam yapıldığını açıkladı.

Son yapılan yüzde 15’lik zamla birlikte, son üç yılda elektriğe yapılan toplam zam oranı yüzde 122’yi buldu.

ZAM FIRTINASI DOĞALGAZ İLE DEVAM ETTİ

Vatandaşlar elektriğe yapılan zammın şokunu atlatamadan, bir zam da doğalgaza geldi. Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'nin (BOTAŞ) internet sitesinde yayınlanan Temmuz ayı fiyat tablosuna göre, konut tüketicileri için gaz dağıtım şirketlerine uyguladığı satış fiyatı, haziranda geçerli olan tarifeye göre yüzde 12 artışla 1000 metreküp doğal gaz için 1488 lira olurken, sanayi aboneleri için bu miktar yüzde 20 artışla 1783 lira 354 kuruşa yükseldi.

Son olarak LPG’ye de 1 Temmuz’dan geçerli olmak kaydıyla 60 kuruş zam yapıldığı haberi ajanslara düştü.

Bu Haberler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın