Görüş Bildir
Haberler
TV
Televizyon Dünyasının En Zeki 10 Karakteri

Televizyon Dünyasının En Zeki 10 Karakteri

Brkymn384
21.07.2014 - 23:29 Son Güncelleme: 22.07.2014 - 12:49

Walter'dan Sherlock'a, Tyrion'dan Francis'e 10 En Zeki Ana Karakter

Televizyon tarihindeki en zeki karakterleri listeleme fikri eminim herkezin aklına gelmiştir. Ama bu liste ayrı bir liste. Sadece IQ değil, pratik zeka, hakimiyet, karakteristik özellikleri de içinde barındıran bir liste. Okudukça nalayacak ve hak vereceksiniz. Keyifli okumalar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Walter White

1. Walter White

İçine girdiği bin bir zorluktan pratik zekasıyla kurtuluşu mu desek, kimya üzerindeki etkin hakimiyeti mi desek, etrafındakileri kukla gibi oynatabilecek kurnazlığından mı dem vursak bilemedim. Her haliyle Walter Reis'in bu güne kadar ki TV tarihinin en zeki karakteridir şüphesiz.

' Tehlikede değilim, Skyler. Ben tehlikeyim! Bir adam kapısını açar ve vurulur ve sence bu ben miyim? Hayır... Ben kapıyı çalanım.

2. Tyrion Lannister

2. Tyrion Lannister

Piyasanın en baba Lannister'i olarak bildiğimiz Tyrion, küçük şeytan olarak bu güne kadar George Martin'in elinden sağ çıktıysa bu zekasından dolayıdır. Esir alındığında, kuşatmada, hapsedildiğinde ve kralın sağ koluyken yaptıklarıyla zaten en zekilerden biri olduğunu art arda kanıtlamış bir zekadan adam diyebiliriz.

'Ne zaman bir düşmanla anlaşsak, iki yeni düşman yaratıyoruz.'

3. Sherlock Holmes

3. Sherlock Holmes

Yılların eskitemediği 'hafiften yavşak' zekasıyla BBC'nin son dönem yıldızlarından Sherlock'ta listemizde en üstlerden yerini kapıyor. Zaten başlı başına kült bir karakterken dizisi de tadından yenmez olunca Sherlock yine televizyon tarihine adını altın harflerle yazdırdı. Aslında bunu her 30 yılda bir yapıp duruyor olsa da sağlam karakter sağlamlığını hep koruyor ve zekası hiç eskimiyerek bizi maceradan maceraya sürüklüyor.

'İnsanları kahramanlaştırma John. Kahramanlar yoktur ve eğer olsalardı, ben onlardan biri olamazdım.'

4. Dr. Hannibal Lecter

4. Dr. Hannibal Lecter

Dizinin ana karakteri Will mi Hannibal mı hala tartışılsa da bizce ana karakter olan Hannibal abimizi listeye aldık. Akıl oyunlarının babasıdır kendisi. En zekileri bile deliliğe itebilecek bir zekaya sahiptir. Yamyamdır ama bu olayı öyle bir hale getirmiştir ki yersiniz, vay be bu neymiş dersiniz.

'Öldürmek tanrı için de güzel olmalı, o bunu sürekli yapıyor. Hem bizde onun suretinden yaratılmadık mı?'

5. Gregory House

5. Gregory House

Olamayacağımız, olmaya tahammül edemeyeceğimiz ama olmak istediğimiz kişinin ta kendisidir Gregory House. Zekası, düşünce kabiliyeti, laf sokma becerisi, tıp bilgisi, alaycılığı, günlük konuşmalardan envayi çeşit fikirler üretebilmesiyle pek çok alanda kanıtlamıştır kendisini. Literatüre tıbbın Sherlock'u olarak geçmiş ve efsaneleşmiştir.

'Bir şeylerin değişmesi, daha iyi olduğu anlamına gelmez.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Francis Underwood

6. Francis Underwood

Hepimiz onu akıl oyunlarıyla, ikna kabiliyetiyle ve ihanetlerinin kıvraklığıyla tanıdık. Siyasette her yol mübah tezinin televizyondaki en net kanıtıdır Francis Underwood. Bir de karakter Kevin Spacey'ye emanet edilince tadından yenmez oluyor. Bazen küfrediyoruz, bazen bağrımıza basıyoruz. Spoiler olmasın ama bazen namussuz dedirtecek hareketleri oluyor. Yine de hiçbirimizin Francis'i karşımıza alabilecek makatı olmadığını içten içe biliyoruz.

'Şu andan itibaren kayasın. Özümsemeyeceksin, konuşmayacaksın ve seni hiçbir şey kıramayacak.'

7. Dexter Morgan

7. Dexter Morgan

Michael Hall 'Dizi Dexter'ı kız kardeşi fark ettiği zaman bitmeliydi. Debra Dexter'ı öldürmeliydi' diyor. Bir yerde haklı da. sayısız fanın ısrarıyla dizi çok sürüklemiş olsa da Dexter yaptıklarını saklama becerisini iç buhranlarına karşı yaptığı savaşla birlikte çok güzel yürüttü diyebiliriz. Final hayal kırıklığıydı diyenler dizinin bu zamana kadarki halini unutmuş gibiler. Her efsane doğru düzgün bitecek diye bir kaide yok. Bkz. The Sopranos

'Işık karanlık olmadan olmaz. İkisinin de amacı vardır. Ve eğer karanlığımın bir amacı varsa, belki bu dünyaya biraz denge getirmektir.'

8. Tony Soprano

8. Tony Soprano

Şaşırdınız biliyoruz. Ama bir aile öldürmezse diğeri öldürür. Peki ya her ikisi de öldüremezse. Kararları ve muhakemesi çok sağlam olmasa da Tony zekasını altı sezon boyunca yeterince kanıtladı. Tabi anlayana.

'Yediğin kaba pisleyemezsin. Hele benim yediğim kaba asla pisleyemezsin.'

9. Doktor

9. Doktor

Eğlenceli tavırları ve pratik zekasıyla dünyayı birçok zaman dilimde kurtarmış bir karakteri atlasak olmazdı. Yol arkadaşları, gittiği diyarlar ve her şeye olaylara hakim olma kabiliyetiyle Doktor zekasını birçok sefer kanıtlamış bir karakter. Sadece konuşarak dünyayı kurtarabilen başka kaç karakter var ki?

'Güven bana, ben Doktor'um'

10. Sheldon Cooper

10. Sheldon Cooper

Televizyon tarihinin en absürt dahisi de listemizde. Evet bunu beklemiyordunuz  ama Sheldon olmadan bu liste olmazdı. Şu sözü açıklamaya yetecektir;

'Eğer bir zombi vampiri ısırırsa ve vampir de insanı ısırırsa, insan vampir mi olur zombi mi? Yoksa ZOMPİR mi?'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bonus: Walter Bishop

Bonus: Walter Bishop

Bu karakteri de listeye almasaydık olmazdı. Kafayı yemiş dahi, çağımızın Einstein'ı, günümüzün ötesindeki adam. Fringe izlememizin asıl sebebi. Astrid'i bizim için Asterix yapmış insan. Babacan dahi.

'Harika! Hadi biraz LSD yapalım!'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
18
7
4
2
2
1
1