Görüş Bildir
Haberler
Telefonunuza İndirebileceğiniz Sporcu Dostu 10 Uygulama

Telefonunuza İndirebileceğiniz Sporcu Dostu 10 Uygulama

Lisa Campton
07.04.2023 - 11:03

Sporu kesinlikle sağlığımız için günlük yaşamımıza entegre etmemiz gerekiyor. Ama bunu yalnız başımıza yapmamız elbette oldukça zor. Hatta entegre etmeyi başarsak bile zaman zaman yönlendirilmeye ihtiyaç da duyabiliriz. Bu yüzden de her zaman yanı başımızda bulunan telefonlarımızdaki mobil spor uygulamaları kurtarıcılarımız olabilir.

Gelin birlikte kurtarıcılarımıza bir göz atalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Strava

1. Strava

Özellikle bisiklet sürmeyi sevenlerin favori uygulamalarından olan Strava’nın telefonlar için çalışma mantığı son derece basit. GPS’iniz açık bir şekilde aktiviteyi başlattığınız andan itibaren siz bitirene kadar gittiğiniz yolu kayda alır. Aktivitenizi programa kaydettikten sonra size Google Maps üzerinden gittiğiniz yolları ve yaptığınız aktiviteye dair verileri (toplam aktivite süresi, ortalama hız, alınan toplam irtifa vs.) gösterir.

2. Sworkıt

2. Sworkıt

Akıllı cihazlarınıza indirebileceğiniz Sworkit mobil uygulaması dilediğiniz yerde spor yapmanıza öncelik etmek için tasarlanmış. Spor uygulamaları içinde iyi bir popülariteye sahip bu uygulamada uzman spor eğitmenleri tarafından hazırlanmış egzersiz videolarına ulaşabilirsiniz.

Popülerliğini şöyle tarif edelim sadece Google Play üzerinde 5 milyondan fazla indirilmeye sahip.

3. Zombies, Run!

3. Zombies, Run!

Oyun tadında olan bu mobil spor uygulamasında spor yaparken aynı zamanda eğlenebilirsiniz. Bu uygulamada belli spor rotalarında zombilerden kaçmaya çalışıyorsunuz. Eğer belli bir tempoya ve hıza ulaşamazsanız, zombiler size yetişiyor ve o günkü egzersizinizde başarısız olmuş oluyorsunuz.  Ayrıca kulağınıza gelen telsiz sesleri size görevler vererek olayı iyice eğlenceli ve gerçekçi hale getiriyor

4. MyFitnessPal

4. MyFitnessPal

MyFitnessPal'ın ana işlevi kalori hesaplamak. Kilo vermenin en etkili yöntemlerinden birinin de kalori hesaplayarak diyet yapmak olduğunu düşünürsek oldukça yararlı bir uygulama olduğunu en baştan söyleyebiliriz. MyFitnessPal'ın veri tabanında 6 milyondan fazla yiyeceğin kalori miktarları bulunuyor ve her geçen gün yeni yiyecekler eklenmeye de devam ediyor. Gün içinde yediklerinizin kalorisini kolayca hesaplamak istiyorsanız bu uygulamaya bir göz atın.

5. Airtribune

5. Airtribune

Airtribune'den bahsederken ekstrem sporlara ilgi duyan sporcular için en kullanışlı uygulama diyebiliriz. Gerek ayrıntılı GPS kullanımı olsun gerek acil durumlarda diğer sporcularla iletişime geçebilme özelliği olsun kesinlikle ekstrem sporlarla uğraşan insanlar için vazgeçilmez bir uygulama.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Aaptiv

6. Aaptiv

Aaptiv, diğer uygulamalara göre farklı bir kullanıma sahip. Uygulama neredeyse tamamen sesli bir hizmet. Bu antrenman için ne yapmanız gerektiğini söyleyen bir eğitmen duyduğunuz anlamına geliyor. Ancak size bunu nasıl yapacağınızı gösteren hiçbir video yok. Uygulamada egzersizinize ayak uydurmanıza yardımcı olacak teknikler, ipuçları ve cesaret veren yönlendirmeler bulunuyor.

Farklı tarzda bir uygulama denemek isteyenler için iyi bir seçenek olabilir.

7. ClassPass

7. ClassPass

ClassPass'da yine ilginç mobil spor uygulamalarından biri. ClassPass ile tek üyelik açarak anlaşmalı birçok farklı spor salonunda spor yapma imkanı elde edebiliyorsunuz. Bu tek aboneliğin içinde yoga, fitness, barre, dövüş sanatları, pilates, boks ve kapalı bisiklet dersleri gibi farklı spor alanları mevcut.

Aboneliğinizin içeriğine göre çeşitlilik artabiliyor.

8. PEAR Personal Fitness Coach

8. PEAR Personal Fitness Coach

Klasik egzersiz ve fitness uygulamalarına benzeyen bu uygulamanın en büyük farklılığı ve artısı kendi antrenörünüzü seçebilme özelliği. Seçtiğiniz antrenörün spor programına göre ise sesli olarak yönlendiriliyorsunuz. Bu özelliği ile daha kişisel bir hizmet aldığınızı hissedebilirsiniz.

9. YAZIO

9. YAZIO

YAZIO günlük yemek planınızı kolayca oluşturabildiğiniz çok işlevli bir mobil uygulama. Size her hafta yeni ve sağlıklı yemek tarifi sunan bu ilginç uygulama da aynı zamanda barkod okuma sistemi sayesinde alacağınız yiyeceklerin kalorilerini rahatlıkla öğrenebiliyorsunuz. Ayrıca ilerleme durumunuzu size özel oluşturduğu bir tablo üzerinden görebilir, diyet ve spor programınızı bu tabloya göre yeniden düzenleyebilirsiniz.

10. 7 Dakika Egzersiz

10. 7 Dakika Egzersiz

Daha önce çok fazla spor geçmişi olmayan ve spor yapmaktan pek hoşlanmayan kişilerin kolaylıkla kullanabileceği bu uygulamada ise günde 7 dakikalık egzersiz videoları sunuluyor ve bunları izleyerek en kısa sürede en yüksek fayda hedefleniyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın