Görüş Bildir
Haberler
Teknoloji Gelişiyor: Her Geçen Gün Bizi Daha Çok Şaşırtmayı Başaran 14 İlginç Akıllı Ürün

etiket Teknoloji Gelişiyor: Her Geçen Gün Bizi Daha Çok Şaşırtmayı Başaran 14 İlginç Akıllı Ürün

Günümüzde giyilebilir teknolojinin, sanal gerçekliğin ve arttırılmış gerçekliğin geldiği seviyeyi görünce şaşırmamak elde değil. Örneğin artık sadece telefonlarımız akıllı değil. Kıyafetlerimiz, ayakkabılarımız, kahve makinemiz, fırınımız, çamaşır makinemiz... Yani birçok cihaz bundan 20 sene önce düşünemediğimiz seviyeye gelmiş durumda. Bundan 20 sene sonra da ne olacağı kestirilemiyor. Teknolojinin geldiği nokta göz önünde bulundurulduğunda dijital tüketim çağında olduğumuz fark ediliyor.

İşte; 'Her Geçen Gün Bizi Daha Çok Şaşırtmayı Başaran 14 İlginç Akıllı Ürün'.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Cep telefonu şarj eden saksı

1. Cep telefonu şarj eden saksı

Arkyne adlı teknoloji firması, cep telefonu şarj sorununa farklı bir çözüm üretti. Firmanın geliştirdiği Bioo adlı saksı kullanıcılara şarj etmenin doğal yolunu sunuyor.

Bioo, enerjisini tamamen bitkinin yaptığı fotosentezden alıyor. Saksını içerisindeki sistem, bitkinin fotosentez yapmasıyla birlikte serbest kalan elektronları yakalayarak cihazın şarj edilebilmesini sağlıyor. Kullanmaya başlamadan önce saksının içine biraz su dolduruluyor. Sonrasında saksıda bulunan ve taş şeklinde tasarlanan USB girişine şarj kablosu bağlanarak şarj işlemi başlatılıyor. Yapılan işlemde veya şarj sonrasında kullanılan teknolojik yapı çiçeğe zarar vermiyor ve istenildiği zaman kullanılabiliyor.

Tanıtım videosu

2. Çamaşır kurutmayı kolaylaştıran akıllı mandal

2. Çamaşır kurutmayı kolaylaştıran akıllı mandal

Avustralyalı deterjan üreticisi firma tarafından geliştirilen akıllı çamaşır mandalları, çamaşır yıkadıktan sonraki kurutma sürecini kolay bir hale getiriyor. Üzerinde hava sıcaklığını ölçen ve nemi algılayabilen sensörleri barındıran mandallar, akıllı telefonda yer alan uygulamayla iletişim halinde çalışıyor. Hava durumunu algılayarak çamaşır asmak için en iyi zamanı seçmeyi sağlayan Peggy adlı mandal, kuruma işlemi tamamlandığında da kullanıcıya bildirim gönderiyor. Eğer hava kötüleşirse yine uygulama aracılığıyla uyarı veriyor ve çamaşırların içeri alınmasını tavsiye ediyor.

Tanıtım videosu

3. Akıllı tava

Pantelligent isimli akıllı tava, yemeklerin yapılış sürecini kontrol altında tutarak her zaman başarılı sonuçlar alınmasını garanti ediyor.

Tavanın sapında bulunan düşük enerji tüketimli bluetooth sayesinde tavayla ilgili veriler akıllı telefondaki uygulamaya aktarılıyor. Böylece tavanın ısısını gerçek zamanlı olarak takip etmek mümkün oluyor. Uygulamada bulunan tariflerden biri seçiliyor ve uygulamaya yemekte kullanılan malzemenin yapısı ile ilgili gerekli bilgiler kullanıcı tarafından uygulamaya giriliyor. Uygulama kullanıcıyı yönlendiriyor ve eklenmesi gereken malzemelerin tam zamanında eklenmesini veya çevrilmesi gereken bir etin tam da doğru zamanda çevrilmesini sağlıyor. 

Tanıtım videosu

4. Stresi kontrol altına alan akıllı bileklik: WellBe

4. Stresi kontrol altına alan akıllı bileklik: WellBe

Akıllı bileklik WellBe, kalp atışlarını takip ederek stres seviyesini ölçüyor ve yüksek stres durumunda kullanıcısına rahatlama önerileri veriyor.

Akıllı telefon ile iletişim halinde çalışan WellBe, kullanıcının stres seviyesi arttığında “Bir bardak su iç”, “Küçük bir esneme hareketi yap”, “15 dakika Yoga yap”, 'Çok yoruldun biraz dinlen', gibi etkili önerilerde bulunuyor. Ayrıca meditasyon ve nefes alıp verme uygulaması ile de kullanıcısını yönlendirebiliyor.

Tanıtım videosu

5. Akıllı diş fırçası

5. Akıllı diş fırçası

Türk ve Amerikan ortak projesi olarak lanse edilen iBrush 365, şu zamana kadar birçok destek alarak hedefine ilerliyor.  iBrush 365’in 360 derece dönebilen yuvarlak başlığı, iki farklı hız ayarı ve 13,200 mikro fırça kılı ile dişlerinizi tam da diş hekiminizin önerdiği gibi fırçalamanızı sağlıyor.

Tanıtım videosu

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Wiky Watch: Ebeveynlerin çocuklarını takip etmeleri için geliştirilen akıllı çocuk telefonu

6. Wiky Watch: Ebeveynlerin çocuklarını takip etmeleri için geliştirilen akıllı çocuk telefonu
6. Wiky Watch: Ebeveynlerin çocuklarını takip etmeleri için geliştirilen akıllı çocuk telefonu

Wiky akıllı çocuk telefonu uyguluması sayesinde çocuğunuzu an be an takip edip, kimlerin onunla iletişim kuracağına karar verebiliyorsunuz. Belirlediğiniz alan dışına çıktığında ise mesaj alabiliyorsunuz.

Wiky size çocuğunuzun sağlık durumunu takip etme fırsatı da sunuyor. Bu sayede çocuğunuzun hangi güzergahları kullandığını, ne kadar yürüdüğünü, kaç adım attığını da rapor edebiliyor.

Tanıtım videosu

7. Momsense

7. Momsense

Momsense: Süt veren anneler için çocuklarının ne kadar süt tükettiğini ölçmek için üretilen bir emzirme cihazı.

Tanıtım videosu

8. Vücuttaki oksijen düzeyini ölçebilen elektronik deri

8. Vücuttaki oksijen düzeyini ölçebilen elektronik deri

Tokyo Üniversitesi’ndeki bilim insanları deriye yapıştırılarak vücuttaki oksijen düzeyini ölçebilen bir cihaz geliştirdiler.

Özellikle ameliyatlarda kullanılmak amacıyla geliştirilen bu cihaz oksijen düzeyini ölçme yeteneğine sahip. Elektronik deri (e-deri) olarak adlandırılan cihaz, kırmızı, yeşil ve mavi renklerde uyarı veren mikro elektronik bileşenlerden meydana geliyor.

Tanıtım videosu

9. Akıllı kontakt lens

9. Akıllı kontakt lens

Samsung da akıllı kontakt lensler için patent başvurusunda bulundu. Ve bu başvuru yakın zamanda kabul edildi. 

Küçük bir ekranı, kamerası, anteni ve göz hareketlerini algılayan sensörleri olan akıllı kontakt lensler, akıllı telefonlar ile eşleştirilebilecek ve kullanıcılar sadece bir göz kırpma hareketleri ile bu cihazlarını yönetebilecek.

Tanıtım videosu

10. Akıllı Saat

10. Akıllı Saat

Frontier ve Classic modelleri ile satışa sunulan Samsung Gear S3, akıllı saat sektöründe devrim niteliğinde. Gear S2'ye göre yüzde 10 daha büyük 1.3 inçlik AMOLED ekran ile geliyor. Ayrıca dahili mikrofon ve hoparlörü ile telefonla konuşma özelliği ve sesli yanıt gibi yeni özellikleriyle dikkat çekiyor.

Çok yönlü dahili hoparlör, IP68 su ve toza dayanıklılık gibi özellikleri de mevcut. Yaklaşık 4 güne kadar süren pil dayanaklılığı ile de kullanıcı dostu.

Zamandan bağımsız dış tasarımı ve devrim yaratan iç tasarımı ile Samsung Gear S3, akıllı saat piyasasının en mükemmellerinden.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. TipTalk: Akıllı kol saati kayışı

11. TipTalk: Akıllı kol saati kayışı

TipTalk, insanların Samsung Gear S2 gibi akıllı cihazlarla uyumlu çalışan ve kol saati kayışı biçiminde bir ürün. Cihazınızdan gelen sesi kulaklık olmadan sadece parmağınızı kulağınıza dokundurarak dinlemenizi sağlayan bu benzersiz ürün, aynı zamanda çağrıda ses netliğini artırıyor. 

Konser salonu gibi ses açısından hassas bir yerde ya da şantiye gibi gürültülü ortamlarda dahi, çağrıları yanıtlayabilme kolaylığı ile 'TipTalk', analog veya akıllı saatlere takılabiliyor. Tüm bu özelliklerinin yanı sıra TipTalk, akıllı telefonlar ile senkronize olarak Metinden Konuşma özelliğini de kullanma imkanı sunuyor.

12. Telefon şarj edebilen çanta: Everpurse

12. Telefon şarj edebilen çanta: Everpurse

Tasarımcı Kate Spade tarafından Everpurse ile hayata geçirilen projede çantalar şarj aletine dönüşüyor. Giyilebilir teknolojilerin örneklerinden olan çantaların farklı boyda model ve renkleri de mevcut. Yanınızda ekstra şarj aleti taşımanıza gerek olmayan ve teknolojiyi modayla birleştiren çantalarda telefonlarınızı şarj etmeniz de bir o kadar kolay. Yapmanız gerek tek şey, telefonunuzu şarj etmek istediğiniz zaman çantaların içerisinde yer alan küçük ceplerin içerisinde bulunan kablosuz sistemin üzerine telefonunuzu koymak. 

Tanıtım videosu

13. Akıllı bebek arabası

13. Akıllı bebek arabası

Çocuğu olan aileleri sevindirecek cihaz Smartbe, akıllı telefon uygulaması ve hareket sensörleri sayesinde çocuğu gezmeye çıkartan kişiyi takip eden bir bebek arabası. Bu cihazı kullanırken itmenize gerek kalmıyor. Sizin hareketlerinize göre o da hareket ediyor. Yani durduğunuzda bebek arabası otomatik olarak duruyor, biraz geri gidildiğinde de aynı şekilde sizi takip ediyor.

Elle tutulmadan kişinin belli bir mesafe önünden gidiyor böylece hızlı yürümeye başlandığında da takılıp düşmüyorsunuz. Üç farklı seçenekte isterseniz bebek arabası sadece sizin kontrolünüzde oluyor, isterseniz yarı hareketli ama yine de tutuyorsunuz veya direkt ellerinizi çekerek kendisinin gitmesini sağlayabiliyorsunuz. Bu kadar teknolojik bir bebek arabasındaki olanaklar sadece bu değil, şişe ısıtıcı, bebeğinizi görüntülemeniz için küçük bir kamera ve mikrofon ve tatlı ninniler için kablosuz hoparlörler de var.

Tanıtım videosu

14. Akıllı şemsiye

14. Akıllı şemsiye

Oombrella isimli şemsiye sahip olduğu akıllı sensörler sayesinde yağmuru önceden tahmin edebiliyor. Şemsiyenin tutma yerinde nem, sıcaklık, basınç ve ışınları ölçen sensörler bulunuyor. Topladığı verileri mobil uygulaması yoluyla sahibine ileten Oombrella, yağmur yağmadan 15 dakika önce uyarı veriyor. 

Tanıtım videosu

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
294
123
64
62
51
47
47
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?