Görüş Bildir
Haberler
Teknik Direktör Luis Campos Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli? Luis Campos'un Çalıştırdığı Takımlar Hangileri?

Teknik Direktör Luis Campos Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli? Luis Campos'un Çalıştırdığı Takımlar Hangileri?

Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim ile yolların ayrılmasının ardından futbol şubesinde yaşanan değişiklikler devam ediyor. Mario Branco'ya defterini kapatmak üzere olan Başkan Burak Elmas dünyaca ünlü Luis Campos'u İstanbul'a davet etti. Sarı-kırmızılı ekipte Luis Campos isminin fazlaca anılmasının ardından taraftarlar arama motorlarında tecrübeli isimle ilgili araştırmalar yapmaya başladı. Peki Luis Campos kimdir, kaç yaşında, nereli?  Luis Campos'un çalıştırdığı takımlar hangileri? İşte Luis Campos hakkında tüm bilgiler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Galatasaray Spor Kulübü sportif direktörlük görevi için dünyaca ünlü Portekizli isim Luis Campos ile görüşmeye başladı. Sarı-kırmızılı ekipten davet alan Luis Campos, perşembe günü İstanbul'a gelmeye hazırlanıyor. 57 yaşındaki başarılı isim ile imza aşamasına gelindiği iddia ediliyor. Luis Campos kimdir, kaç yaşında, nereli?  Luis Campos'un çalıştırdığı takımlar hangileri?

Luis Campos Kimdir?

Luis Campos Kimdir?

6 Eylül 1964 yılında Portekiz'in Esposende şehrinde dünyaya geldi. Campos, 27 yaşında Leiria ile Portekiz'in alt liglerinde koçluk yapmaya başladı ve birkaç amatör takımı ve sonunda Portekiz Primeira Liga'da profesyonel takımları yönetti. Gil Vicente'nin menajeri olarak Campos, Jose Mourinho'nun FC Porto ile 27 maçlık yenilmezlik serisine son verdi. 2012 yılında Campos, Mourinho yönetiminde Real Madrid CF için keşif ve taktik analisti oldu.

Campos, 2013'ten 2016'ya kadar AS Monaco FC'de sportif direktör olarak adını duyurdu. Radamel Falcao, Joao Moutinho, James Rodriguez, Lemar, Benjamin Mendy Fabinho, Anthony Martial, Ricardo Carvalho, Dimitar Berbatov, Bernardo Silva, Tiemoue Bakayoko isimleri keşfetti. 2017 yılında Lille'in sportif direktörü oldu.

18 Aralık 2020'de Campos, Lille'den ayrıldı.

Luis Campos'un Çalıştırdığı Takımlar Hangileri?

Luis Campos'un Çalıştırdığı Takımlar Hangileri?

Sarı kırmızılı kulüpte sportif direktörlük pozisyonu yerine danışman olarak görev alması beklenen Luis Campos, daha önce Real MadridMonaco ve Lille gibi kulüplerde görev almıştı.

Monaco'da göreve başladığı dönemde Bernardo Silva'yı 15.7 milyon Euro, Bakayoko'yu da 8 milyon Euro'ya kadroya katan Campos, bu iki oyuncunun satışından Fransa kulübüne 90 milyon Euro kazandırdı.

Monaco'dan ayrıldıktan sonra Lille'de sportif direktör olarak görev alan Luis Campos; Nicolas Pepe, Malcuit ve Thiago Mendes'i toplam 28 milyon Euro karşılığında transfer etti. Lille bu 3 oyuncudan 2 sezon sonra 114 milyon Euro gelir elde etti. Yusuf Yazıcı, Mehmet Zeki Çelik, Mustafa Kapı ve Burak Yılmaz'ı Lille'in kadrosuna katarak şampiyonlukta kritik rol alan Campos takımdan sezon ortasında ayrılmış olsa da oluşturduğu yapı, tarihi başarıya imza attı.

Paris Saint-Germain'in yıldız futbolcusu Kylian Mbappe'yi profesyonel yapan ve genç oyuncunun Monaco'dan 145 milyon Euro bedelle PSG'ye transferiyle büyük ün kazanan Luis Campos, 2018 yılında Mbappe'nin Real Madrid forması giyebileceğini söylemişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Luis Campos'un Dikkat Çeken Transfer Hamleleri

Luis Campos'un Dikkat Çeken Transfer Hamleleri

Thomas Lemar

Aldığı Fiyat: €3.4m

Sattığı Fiyat : €72m

Fabinho

Aldığı Fiyat: Bedelsiz

Sattığı Fiyat: €43.7m

Benjamin Mendy

Aldığı Fiyat: €11m

Sattığı Fiyat: €49.2m

Bernardo Silva

Aldığı Fiyat: €12m

Sattığı Fiyat: €43m

Anthony Martial

Aldığı Fiyat: €4m

Sattığı Fiyat: €57.6m

James Rodriguez

Aldığı Fiyat: €38.4m

Sattığı Fiyat: €63m

Bu Haber De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın