Görüş Bildir
Haberler
Tek Tek Cevap Veriyoruz: Bilimin İmdadınıza Yetiştiği 9 Tuhaf Soru

etiket Tek Tek Cevap Veriyoruz: Bilimin İmdadınıza Yetiştiği 9 Tuhaf Soru

Bengisu Azder
16.03.2015 - 01:11 Son Güncelleme: 09.06.2017 - 14:13

Bir paylaşım platformu olan Buzzfeed okuyucularına en çok canlarını sıkan soruları sordu, işte o sorular ve cevapları. Bu arada en baştan belirtelim, kedilerin nasıl seks yaptığından susamış balıklara kadar, birbirinden tuhaf sorular bulunuyor.

Kaynak: http://www.buzzfeed.com/kellyoakes/yo...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kuşlar nasıl işer?

1. Kuşlar nasıl işer?

Tam olarak işerler diyemeyiz aslında. İdrar ve dışkı için ayrı delikleri yoktur, yani her şey karışır ve anüsten macun kıvamında çıkar.

Kuşlar aynı zamanda anüslerini üreme için de kullanırlar, bu dölleme işlemine 'anüs öpücüğü' denir.

2. Buzdolabında uyumak sizi öldürebilir mi?

2. Buzdolabında uyumak sizi öldürebilir mi?

En çok endişelenmeniz gereken konu, buzdolabının yeterince hava alıp almadığı, çünkü içinde kalırsanız boğulmak kaçınılmaz. Anlaşılan bu oldukça büyük bir sorunmuş ki 1956'da Amerika, Buzdolabı Güvenlik Yasası ile tanışmış (bütün yeni buzdolaplarının içeriden de açılabilmesi gerekiyordu).

Yani evet, buzdolabının içinde uyumak sizi öldürebilir, eğer iyi bir havalandırma sistemine sahip değilse ve içinde kapana kısılırsanız.

3. Tavukların kafalarındaki sallanan kırmızı parçalar ne işe yarar?

3. Tavukların kafalarındaki sallanan kırmızı parçalar ne işe yarar?

Bu üsttekine 'ibik' alttakine 'gıdı' dediğimiz kırmızı parçaların süs için olduğu düşünülüyor ve dişiler tarafından karşısındaki erkekle çiftleşmek isteyip istemediğini belirlemekte kullanılıyor. Bu bölümlerin büyüklüğü, erkekte yüksek testosteron seviyelerini işaret eder. 2010'da yayınlanan bir makaleye göre, sülünler bir horozun ibik boyutundan güçlü genlere sahip olup olmadığını anlayabiliyor.

4. Balıklar susar mı?

4. Balıklar susar mı?

Balıklar tam olarak bizim gibi su içmez. Etrafındaki su ile vücudu arasında ozmoz ile geçişim yapar. Bunun nasıl olduğu ise tatlı suda mı deniz suyunda mı olduklarına göre değişir.

Deniz suyunda, balık tuzlu su içmek ve fazla tuzu elemek zorundadır. Kendi böbrekleri, yüksek konsantrasyon tuz içeren az hacimde bir sıvı üretir. Tatlı su balıkları ise seyreltilmiş idrar üretir, tuz bakımından düşük olan. Tuzluluk oranı düşük bir su içinde olduğunda, kanın tuzluluk oranının sabit kalması için böbreklerde daha az baskı vardır.

5. Kediler nasıl çiftleşir?

5. Kediler nasıl çiftleşir?

Eğer bu gerçekten merak ettiğiniz bir konuysa bununla ilgili birçok eğitici video internette mevcut. Eğer kedi penislerinin ne kadar tuhaf olduğunu öğrenmek istiyorsanız devam etmenizi öneririz.

Bilmeniz gereken en önemli şey, erkek kediler dikenli bir penise sahiptir. Nasıl göründüğünü öğrenmek için sizi alttaki gif'e alalım. Bu dikenlerin, penisi  yerinde tutmak ve dölleme işlemi sırasında dişi kediyi daha da uyarmak için böyle olduğu düşünülüyor. Ayrıca, kedilerin penislerinde ereksiyonu korumaya yardımcı olduğu düşünülen bir kemik var.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Şimdiye kadar en çok kaça kadar sayıldı?

6. Şimdiye kadar en çok kaça kadar sayıldı?

Jeremy Harper 2007'de bir milyona kadar saydı. Nasıl bitirdiğini görmek isteyenleri şöyle alalım. 18 Haziranda başladı saymaya ve 14 Eylülde sonlandırdı, günde 16 saat sayarak.

Eğer aynı şeyi ara vermeden yapmaya çalışırsanız bu yaklaşık 11 buçuk gün sürer, her saniyede bir say sayarak (ve dürüst olmak gerekirse 5 haneli sayılara geldiğinde her sayıyı bir saniyede söylemek, hmm pek iddialı) Bir milyara saymak için gereken süre ise 31 YIL.

7. Dinozorların nasıl ses çıkardığını nasıl biliyoruz?

7. Dinozorların nasıl ses çıkardığını nasıl biliyoruz?

Eğlenceli bir bilgi ile başlayalım Jurassic Park'ta duyduğunuz dinozor sesleri aslında seks yapan hayvan sesleri.

Bilim adamlarının dinozorların tam olarak nasıl ses çıkardıklarını bulmaları kolay olmadı çünkü kullandıkları ses telleri yumuşak dokudan oluşuyordu ve fosil haline gelmedi.Ama yapbozun eksik parçaları için onların yaşayan en yakın akrabalarına bakabiliriz.

It's Okay To Be Smart blogunun sahibi Joe Hanson'a göre, 

'Timsah ve sürüngenlerin çıkardığı hırlama sesi gırtlaktan geliyor. Bizim ses tellerimizin işleyişine benziyor bu yönden, akciğerlerindeki hava titreyerek bu şekilde duyulan göz korkutucu titreşimler çıkarıyor. Kuşlar ise 'fistül' denen ve gırtlağa benzeyen ama ayrı bir şekilde gelişmiş bir yapıya sahip. Bunun anlamı bütün o kükremelerin ayrı bir evrim geçmişi var. Bu yapıların biri veya ikisi dinozor ailelerinde var olmuş ya da hiçbirinde var olmamış olabilir.'

8. Su temiz olduğu halde, ıslandığında saç neden daha koyu renkli olur?

8. Su temiz olduğu halde, ıslandığında saç neden daha koyu renkli olur?

Temelde saçınız ıslandığında daha az ışık yansıtıyor. Düşünsenize, saçınız kuruyken daha canlı, böylece ışık her yere yansıtabiliyor ve daha açık görünüyor. Islandığında saç telleri birbirine daha da yakınlaşıyor ve ışık önceki hali kadar sekmiyor saçtan.

9. Kuantum fiziğine ait bir ilke olan Heisenberg'ün Belirsizlik İlkesi'nin alt dalları nedir?

Şaka şaka.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
587
328
69
53
44
42
22
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Asosyal deli

:D:D:D son iyiydi :D:D:D bende ne diycek diye merak ettim bi an :p

Nabizade Nihavend

Şaka nedir yahu hevesli hevesli okuyorduk işte..