Görüş Bildir
Haberler
Tek Başına Ülkeleri Geçti: Michael Phelps'in 19 Altın Madalyalık Müthiş Rekoru

Tek Başına Ülkeleri Geçti: Michael Phelps'in 19 Altın Madalyalık Müthiş Rekoru

ABD'li yüzücü Michael Phelps, olimpiyatlarda kazandığı 19 altın madalya ile kırılması çok güç bir rekoru elinde bulunduruyor. Michael Phelps, bu sayı ile tek başına birçok ülkeyi geride bırakmış durumda. Yalnızca 13 ülke, 2004'ten sonra olimpiyatlarda kazandığı altın madalya sayısında başarılı yüzücüyü geçebilmiş. 

Öte yandan bireysel olarak bakıldığında da Phelps rakip tanımıyor. Ona en çok yaklaşan isimlerin 9 altın madalyası var. Ki onlar da Larissa Latynina, Paavo Nurmi, Mark Spitz ve Carl Lewis gibi aktif spor yaşamını bırakmış isimler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

İlk olarak 2004 Atina'da sahneye çıkan efsane yüzücü, 6 altın madalya kazandı. 4 sene sonra Pekin'in yıldızı olan ABD'li sporcu Çin'den 8 altın madalyayla ayrıldı. 2012 Londra'da ise 4 altın madalya daha kazanarak, Olimpiyat Oyunları'ndaki toplam altın madalya sayısını 18'e çıkaran Phelps, serisine Rio'da devam ediyor.

Dün gece Rio 2016'da ilk kez havuza giren 31 yaşındaki yüzücü erkekler 4x100 metre serbestte ABD ile ilk altın madalyasını aldı ve 19. Olimpiyat altınını kazandı. Bu istatistiği ulaşılamaz bir noktaya çıkaran Phelps'in 19 altın madalyasına olimpiyat tarihinde en çok yaklaşabilen sporcular 9 altın madalyayla Larissa Latynina, Paavo Nurmi, Mark Spitz ve Carl Lewis... Ancak bu isimlerden hiçbiri şu anda aktif spor yaşamına devam etmiyor.

Sadece 13 ülke Phelps'i geçebildi

Sadece 13 ülke Phelps'i geçebildi
İçeriğin Devamı Aşağıda

Michael Phelps'in 19 altın madalya kazandığı son 4 Olimpiyat Oyunları'nda birçok ülke bu rakama ulaşamadı. 2008 Pekin ile birlikte sprint yarışlarını domine eden Jamaika'nın yanı sıra Hollanda ve Küba gibi köklü ülkeler toplam madalya sayısında Phelps'i geçmeyi başaramadılar.

Türkiye ise Phelps'in 19 altın madalya kazandığı süreçte 6 altın, 9 gümüş ve 8 bronz madalya aldı.

İşte 2004'ten itibaren en çok altın madalya kazanan ülkeler ve Phelps

İşte 2004'ten itibaren en çok altın madalya kazanan ülkeler ve Phelps
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
17
3
2
2
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın