Görüş Bildir
Haberler
Tek Akıllı Hayvan Şempanze Değilmiş! Bilim İnsanlarına Göre 'Alet' Kullanmayı Bilen 6 Hayvan Daha Var

Tek Akıllı Hayvan Şempanze Değilmiş! Bilim İnsanlarına Göre 'Alet' Kullanmayı Bilen 6 Hayvan Daha Var

Winona
22.03.2022 - 22:59

Geçmişte pek çok hayvan tıpkı insanlar gibi dünyayı tanıdı ve bilim insanlarına göre sadece şempanzeler insanlarla aynı zekadaydı. Hala böyle düşünülse de yeni yapılan araştırmalar 6 hayvanın daha 'alet' kullanabildiğini ortaya çıkardı.

Kaynak: arkeofili

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Deniz Papağanı

1. Deniz Papağanı

Araştırmacılar tarafından ilk kez 2018 yılında kendilerini kaşımak için minik sopalar kullandıkları keşfedilen deniz papağanları, yalnızca alet kullanabilen bir hayvan olarak nitelendirilmiyor. Bilim insanlarına göre bu canlılar kaşıntıyı hissedebiliyor. Detaylı incelemelerde deniz papağanlarının vücutlarına yapışan keneleri ayıkladığı da kaydedildi.

2. Yaban Domuzu

2. Yaban Domuzu

Son derece akıllı hayvanlar olan domuzlar hakkında özellikle son dönemde detaylı bir araştırma yapan bilim insanları, 2010'lu yıllarda domuzlar üzerinde düzenledikleri deneyde yuva yapmak için ağaç kabuğu ve dalları kullandıklarını keşfetti.

3. Ahtapot

3. Ahtapot

Dünyanın en akıllı canlıları arasında ilk sıralarda yer aldığını zaten bildiğimiz ahtapotları biraz dikkatli incelediğimizde zaten deniz kabuğu gibi gereçleri kamuflaj ve avlanma gibi durumlarda sıklıkla kullandığını görüyoruz.

Londra Doğa Tarihi Müzesi tarafından yapılan bir dizi araştırmada da ahtapotların yiyeceklere ulaşabilmek için çeşitli aletleri kullandıkları ortaya çıktı.

4. Karınca

4. Karınca

2020 yılında karıncalar üzerinde yapılan bir araştırmada bu çalışkan hayvanların bir sıvıyı taşımak istediklerinde aletler kullandıkları keşfedildi. Araştırmacılar tarafından yapılan deneyde karıncalar şekerli su ile bir araya getirildi. Kum taneleri aracılığıyla şekerli suya ulaşan karıncalar, böylece zekalarını bir kez daha kanıtlamış oldu.

5. Su Samuru

5. Su Samuru

Bu tatlı mı tatlı deniz memelileri, kabuklu omurgasızların kabuklarını kırıp yiyebilmek için taş kullanarak alet kullanan hayvanlar kategorisine giriyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Timsah

6. Timsah

Alet kullanabilen tek sürüngen hayvan olarak bilinen timsahların alet kullanma amacı aslında tamamen avcılıklarına dayanıyor. 2013 yılında araştırmacılar tarafından fark edilen olayda bir timsah avlarını yakalayabilmek için sopaları üzerine koyarak onları yem olarak gösteriyor. Sopaya konan kuşu ise afiyetle mideye indiriyor. Gerçekten çok zekice!

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
5
2
2
2
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın