Görüş Bildir
Haberler
Tavus Kuşuna CİMER Şoku! 'Daha Önce de Cami Bahçesinde Tekmelendi'

Tavus Kuşuna CİMER Şoku! 'Daha Önce de Cami Bahçesinde Tekmelendi'

Eray İspir
08.11.2023 - 14:20 Son Güncelleme: 08.11.2023 - 14:53

Tokat'ın Niksar ilçesinde emekli bir öğretmenin bahçesinde beslediği tavus kuşu, sabahın erken saatlerinde öttüğü için CİMER'e şikayet edildi. 

Beslediği kuşun daha önce de cami bahçesinde tekmelendiğini söyleyen Zinet Gökçe, 'CİMER'in bu konuda kararı ne olur bilmiyorum, artık mücadele edecek gücüm kalmadı.' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gökçe, Garguk adını verdiği Tavus Kuşunun CİMER’e şikayet edilmesinden duyduğu üzüntüyü sosyal medya hesabından duyurdu.

Gökçe, Garguk adını verdiği Tavus Kuşunun CİMER’e şikayet edilmesinden duyduğu üzüntüyü sosyal medya hesabından duyurdu.

Çok sevdiği tavus kuşunun mahalleli tarafından CİMER’e şikayet edildiğini iddia eden Gökçe, bir hayvan sever olarak yaşananlardan duyduğu üzüntülü dile getirdi. Şikayetin, tavus kuşunun sabahın erken saatlerinde ötmesinden dolayı yapıldığı ifade edildi.

'Hayvan düşmanlığı olduğunu düşünüyorum'

'Hayvan düşmanlığı olduğunu düşünüyorum'

Daha önceden de şikayette bulunulduğunu belirten Ziynet Gökçe, 'Çocukken bizim evde kitap çok okunurdu, Şehzade Şirazi'nin kitabında tavus kuşları gibi egzotik hayvanlardan bahsedilirdi. Bu durum benim duygu dünyamı etkiledi. Bütün semavi dinlerinde tavus kuşunun bir nazar görevi gördüğünü biliyorum. Yunan mitolojisinde de bu duruma rastladım. Tüylerinden dolayı nazara karşı olduğu söylenir, benimde böylesi şeylere ilgim var. Bende internetten kendime bir tavus kuşu satın aldım. 2016 yılının Aralık ayında aldım, hayvanın isimi Garguk olarak koyduk. 8 yıla yakındır bu hayvana bakıyorum, neden şikayet edildiğini bilmiyorum bu hazımsızlığın ne olduğunu bilmiyorum. Hayvan düşmanlığı olarak düşünüyorum.'

"Devletin bu konu da kararı ne olur bilmiyorum ama bu hayvanı terk etmek istemiyorum."

"Devletin bu konu da kararı ne olur bilmiyorum ama bu hayvanı terk etmek istemiyorum."
İçeriğin Devamı Aşağıda

Onu terk etmek ona haksızlık olur, onu hiçe saymak olur. CİMER'e şikayet konusunda bir girişimde bulunmayacağım, daha önceden şikayet edildi. CİMER'in bu konuda ki kararı ne olur bilmiyorum, sosyal medya da destekleyenler çok oldu. Artık mücadele edecek gücüm kalmadı, daha önceden de cami bahçesine girdiği için tekmelendi bu hayvan, kovuldu. Polis ve zabıta ekipleriyle beraber bu hayvanı yakalayıp getirdik. Hayvan ve insan ayrımına bakmıyorum. İkimizde canlıyız sokakta ki hayvanlara sahip çıkmalıyız. Hayvan severlerin hayvanlara sahip çıkması gerekiyor' şeklinde konuştu.

Tavus kuşunun sahibi Ziynet Gökçe'nin açıklamaları için 🎥

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
62
41
12
8
4
4
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
SsS

her yerden mantar gibi biten inşaatların gürültüsü, modifiye motorların zarıltısı veya kornaların carıltısı asla rahatsız etmiyo di mi sizi? gücünüz ancak ha... Devamını Gör

Erkin esenn

Şikayet edilecek yüzlerce konu varken şikayet edilen hayvana bakın, onca şeyi şuraya yazsam bitiremem ne kadar aptalca

Bozkurt

Cami bahçesinde hayvan tekmelemek tam da bizim irfana yakışır bir hareket. Sadistliği övülen bu şeyler karşısında sekiz sene boyunca hayatta kalabilmesi başl... Devamını Gör

sensizsinema

Camiiye gelip Allah'a ibadet ettikten sonra yine Allah'ın evinde, dilsiz kuluna saldırmak.. Tatlı su müslümanlarının iki yüzlülüğünü çok güzel anlatmış bu olay.