Görüş Bildir
Haberler
Tavşan Nasıl Yıkanır? Tavşan Nasıl Temizlenir?

Tavşan Nasıl Yıkanır? Tavşan Nasıl Temizlenir?

Müge Kakşi
26.10.2021 - 11:56

Tavşangiller (Leporidae) familyasını oluşturan memeli türler olarak bilinen tavşanlar yaklaşık olarak 50 türe sahiptir. Yavrularını kısa süre (7 gün kadar) bakmasıyla bilinen tavşanlar sonrasında yavrularını bırakırlar. Bazı tavşan türleri toprak altında kazdıkları yuvalarda yaşarken diğerleri büyük otlak alanlarda varlığını sürdürürler. Tavşanların en bilinen dış özellikleri arasında uzun kulakları ve uzun ön bacaklarıdır. Bu sayede duyma yetileri gelişmiş lan tavşanların aynı zamanda koku yetiler de oldukça gelişmiştir. Bu sevimli hayvanlar aynı zamanda insanlar tarafından beslenen evcil hayvan türleri arasında da yerini alıyor. Peki, tavşan nasıl yıkanır? Tavşan nasıl temizlenir? Tüm bu soruların cevabını haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. yüz yıla damgasını vuran tavşan türü beyaz sera tavşanı olarak karşımıza çıkıyor. Geçmiş zamanlarda çizgi filmlere ve masallara konu olan tavşanın aynı zamanda şans getirildiğine de inanılıyor. Özellikle duyu organlarının çok gelişmesi birçok tavşanın yabani ortamlarda hayatta kalmasına yardımcı oluyor. Bu sevimli uzun kulaklı dostlarımız insanlar tarafından da oldukça tercih edilmektedir. Tavşanlar aynı zamanda insana yakın ve zararsız hayvanlar oldukları için dünyanın birçok bölgesinde evcil hayvan olarak beslenmektedir. Fakat kedi ve köpek gibi hayvanlara kıyasla bazı farklı bakım özellikleri bulunuyor. Bu özelliklerden biri de tavşanların yıkanma konusu oluyor. Tavşanların nasıl yıkanacağı ve nasıl temizleneceğine dair tüm detaylara haberimizin içeriğinden ulaşabilirsiniz...

Tavşanlar Nasıl Yıkanır? Tavşanlar Nasıl Temizlenir?

Tavşanlar Nasıl Yıkanır? Tavşanlar Nasıl Temizlenir?

İlk defa tavşan besleyen kişilerin en merak ettiği konulardan biri de tavşanlar yıkanır mı? Oluyor. Bu sorunun cevabı kesinlikle hayır. Çünkü tavşanlar oldukça titiz hayvanlar olarak bilinirler ve gün içerisinde tıpkı kediler gibi kendilerini yalayarak temizlerler. Ayrıca tavşanlar diğer hayvanlara göre çok çokça hassaslardır ve yıkanmaları istenmeyen sonuçlara neden olabilir. Bu yüzden tavşanınızı kesinlikle yıkamamalısınız. Bırakın o kendisini temizlesin.

Fakat eğer tavşanınız çok fazla kirlendiyse veya ishal gibi bir hastalık sonucu pislendiyse onu temizlemek için bir kaç yöntem kullanabilirsiniz. Öncelikle tavşanınızı kesinlikle akan suyun içine sokmamalısınız. Suyu açıp tavşanınızı yakınınızda tutarak kirlenen bölgelerine elinizle su çarpabilir ve korkutmadan temizleyebilirsiniz. Veya su yerine tavşanınızın çok kirlendiğini düşünüyorsanız onu ıslak bir bezle silebilirsiniz. Tavşanınızı bu yöntemleri kullanarak temizleyebilirsiniz. 

Temizleme aşamasının bitmesinin ardından tavşanınızı kesinlikle ıslak bırakmayın. Tavşanlar çok hassas hayvanlar oldukları için ıslak kalması durumunda ölebilirler. Bu risk çok yüksek olduğu için tavşanınızı kuru bir havluyla kurulayın ve ıslak kalmamasına özen gösterin. Ayrıca tavşanınızı kurutma makinasıyla kurutmaya çalışmayın çünkü bu onları çok korkutacak ve psikolojik sonuçlara yol açabilecektir. Bu yüzden sadece kuru bir havlu kullanıp temizlendikten sonra da bulunduğu odanın soğuk olmamasına dikkat edin.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
10
8
2
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın