Görüş Bildir
Haberler
Tatil Planı Yaparken Mutlaka Gözden Geçirmeniz Gereken 11 Durum

Tatil Planı Yaparken Mutlaka Gözden Geçirmeniz Gereken 11 Durum

Lunami
29.09.2022 - 16:01

Tatil planlaması yapmak hiçbir zaman göründüğü kadar kolay olmuyor. Konaklama, ulaşım, seyahat, bütçe ve daha birçok önemli faktörün göz önünde bulundurulması gerekiyor. 

Aklınızı kurcalayan cevapsız sorularla karşı karşıya kalmamak için aşağıdaki 11 maddeye bir göz atmanızı öneririz. 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Nasıl bir tatil yapmak istediğinizi kararlaştırın.

Tatile çıkmayı istemek birçok kişinin aklından geçiyor ancak bunun ötesinde daha da önemli olan konu nasıl bir tatil yapmak istediğimizdir. Evden ayrılıp başka bir yere neden gittiğinizi düşünün. Amacınızın rahatlayıp dinlenmek mi, yeni deneyimler yaşamak mı yoksa tarihi mekanları ziyaret etmek mi karar verin. Buna göre tatil planınızın gidişatı tamamen değişecek ve belirlenecektir.

2. Ne zaman tatil yapmak istediğinizi düşünün.

Yazcı mısın, kışçı mısın? Hangi mevsimde ya da aylar içinde tatil yapmak istediğine karar verirsen hem gideceğin yerin iklimine göre hazırlanabilirsin hem de gideceğin zaman diliminde o bölgede hangi etkinliklerin düzenlendiğine dair daha iyi bir bakış elde edebilirsin. Bunun tatilindeki tüm detayları değiştirecek bir karar olduğunu unutma ve dikkatli bir şekilde düşünüp öyle sonuca var.

3. Gideceğiniz yeri iyi seçin.

Tatilinizi nasıl yapacağınıza ve ne zaman gitmek istediğinize dair aklınızda bir fikir oluştuysa bu kriterleri karşılayan ve ilginizi çeken bir yeri aramaya başlayabilirsiniz demektir! Kalacağınız süre boyunca orada olmaktan hoşlanacağınız bir yeri bulmak tatillinizin keyifli geçmesi için oldukça önemli noktalardan bir tanesi. Gitmek istediğiniz birkaç yeri belirleyin ve bunların neden sizin için iyi bir destinasyon olduğunu düşünün. Ardından aşağıda sıralayacağımız detayları da aklınızda bulundurarak karar verin.

4. Gideceğiniz yerin güncel durumunu öğrenmek.

Gideceğiniz yeri araştırırken bazı kaynaklarda mükemmel fotoğraflar veya oraya övgü dolu yazılar yazıldığını görebilirsiniz ancak bu bilgilerin ne zaman yazıldığı ya da o fotoğraf ya da videoların ne zaman paylaşıldığı önemli bir husustur. Belki de baktığınız sayfadaki yazı beş sene öncesine ait ve o yazıda yer alan mekan şuan geçici veya kalıcı olarak kapandı yahut başka bir yere taşındı. Bu ve bunun gibi detayları araştırmak gideceğiniz yerlerin iletişim bilgilerine ulaşmak tatilinizin çok daha planlı bir şekilde ilerlemesini sağlayabilir.

5. Kalacağınız mekanın sıkı bir muhakemesini yapın.

Planlaması iyi bir şekilde yapılarak seçilen konaklama yeri tatilinize hem zamandan hem de bütçeden tasarruf ettirebilir. Gezmek istediğiniz mekanları, denemek istediğiniz tatlara yakın olan, yürüyerek veya daha hesaplı bir şekilde gidebileceğiniz bir konaklama mekanı seçmek tatilinizin verimini arttıracaktır. Sonrasında da kalmak istediğiniz konaklama mekanının türünü belirleyerek iyi bir tatilin kapılarını aralayabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Ulaşım yolunuzu iyi seçin.

Hangi ulaşım yolunun daha hesaplı, rahat ve konforlu olacağına dair bir inceleme yapmak tatil sırasında karşılaşılabilecek negatif durumların da önüne geçmeye olanak sağlayacaktır. Tatil öncesi sırasında ve sonrasında devamlı olarak ulaşım yaparız. Aslında bir yönüyle aslında tatilin başlı başına bir ulaşımdan olduğunu görebiliriz. Haliyle ulaşımınızın problemlerle dolu olduğunu hayal edin... Düşüncesi bile tüyler ürpertici!

7. Tatil beldenizde neler yapılacağını araştırın.

Gezilmesi ve görülmesi gereken birçok yer, tadılması gereken pek çok yiyecek ve içecek var. Tatil sırasında yapılacaklar listenize yazdığınız bu maddeleri yaparak hem tatil keyfinizi arttırabilir hem de yeni deneyimler edinebilirsiniz. Gideceğiniz yerin sembolik yapılarını görmeyi ve yiyecek ile içeceklerini tatmayı ve belki de en önemlisi şehri yaşamaya çalışın.

8. Bütçenizle uyumlu bir tatil planlayın.

Tatil için ne kadar bütçeniz olduğu ya da ne kadar ayırabileceğinizi hesaplamak tatil sırasında yaşanacak problemlerin önüne geçecektir. Nereye gideceğiniz, nerede konaklayacağınız, nereleri gezeceğiniz, hangi ulaşım yollarını kullanacağınız konusundaki  detayları göz önünde bulundurmak ve ona göre karar vermek oldukça yararlı olacaktır. Sözün kısası evdeki hesabı çarşıya uydurmaya çalışın!

9. Tatil yerinizin hava durumunu öğrenin.

Gideceğiniz tarihte bulunacağınız lokasyonların mümkünse hepsinin olası hava durumlarına bakarak ona uygun kıyafet ve ayakkabı seçimlerinde bulunmanızı öneririz. Zira yağmurlu bir havada şemsiyesiz, sıcak bir havada kalın giysilerle dolaşmak oldukça zorlu olacaktır. Bunun yanında gitmek istediğiniz mekanları da havaya göre şekillendirerek olası olumsuz durumları engellemeye çalışabilirsiniz.

10. Gideceğiniz yerin sağlığınızı nasıl etkileyeceğine dair bir araştırma yapın.

Tatil yaparken hasta olmak başa gelebilecek olumsuz durumlardan bir tanesi. Kafanız ağrırken, üşütmüşken ya da gripken bir tatil geçirmek oldukça yorucu olacaktır. Bünyeniz hava hızlı hava değişikliklerine adapte olmakta zorluk çekiyorsa bir anda sıcaktan soğuğa geçen, aniden yağmur bastıran bir yere gitmek size oldukça sıkıntılı bir tatil yaşatacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Bavulunuzu iyi bir şekilde hazırladığınızdan emin olun.

İlaçlar, kremler, bakım eşyaları, ayakkabılar ve giysilerin hepsinin yerleştiğini ve yeterli sayıda olup olmadıklarını kontrol etmek oldukça önemli. Bu sayede tatile çıkarken 'Acaba şunu aldım mı, bunu bavula koydum mu?' gibi kafanızı yiyip bitiren düşüncelerden de kurtulmuş olursunuz. Bavula koyacaklarınız hakkında bir liste oluşturmak da oldukça faydalı olacaktır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın