Görüş Bildir
Haberler
Tarihte İlk: Jack White'ın Plağı Uzayda Dönecek

Tarihte İlk: Jack White'ın Plağı Uzayda Dönecek

Onedio Medya
26.07.2016 - 23:34 Son Güncelleme: 27.07.2016 - 13:47

Son yıllarda plak şirketi Third Man Records’la ilginç projeleri hayata geçiren, pek çok Grammy Ödülü kazanmış Amerikalı müzisyen, yapımcı ve aktör Jack White, Third Man Records’tan çıkmış olan bir albümü, “uzayda çalınan ilk plak” yapmaya hazırlanıyor. 

White, özel bir tasarım olan Icarus Craft adlı pikabın ilk fotoğraflarını paylaştı.

BantMag’in haberine göre, özel bir balon eşliğinde uzaya gönderilecek olan Icarus Craft’ın tasarımı Kevin Carrico tarafından yapıldı.

2012 yılında eski astronot Buzz Aldrin’le gizli bir proje için çalıştığını açıklayan Jack White’ın yıllardır süren hayali bu ay sonunda gerçek olacak.

30 Temmuz günü Nashville ve Detroit’teki iki Third Man Records ofisinden havalanacak olan pikaplarda hangi albümün olacağı henüz açıklanmış değil.

Voyager 2 ile gönderilen Golden Record'dan bahsetmemek olmaz

Voyager 2 ile gönderilen Golden Record'dan bahsetmemek olmaz

1977 yılında NASA’da çalışan uzay bilimci Carl Sagan ve arkadaşları, evrenin muhtemel yaşam formlarına insanoğlunu tanıtmak amacıyla Golden Record (Altın Plak) adında bir kaydı Voyager 2 uzay aracı ile uzaya göndermişlerdi.

Bu kayıt içerisinde dünyanın uzaydaki konumu, dünyanın iklim ve yaşam koşulları, güneş sistemi, insanların yaşam tarzı, insan anatomisi, insanlık tarihi ve daha bir çok konu ile ilgili bilgiler yer alıyordu. 

Voyager 2 ile birlikte doğaya ait sesler, insan sesleri, motorlu taşıt sesleri, dünyadan görüntüler, insan ve hayvan fotoğrafları, farklı ülkelerden günlük hayattan kareler, 55 dilde selamlama ve 27 adet şarkı da yine uzay boşluğunda dolaşmaya devam ediyor.

Söz konusu 27 şarkının listesine buradan göz atabilirsiniz...

BantMag ve Kona

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
63
34
8
7
4
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mabada

biz insanların ne biçim fantezileri var .......... uzaylıları korkutmaya mı çalışıyoruz? sizin ananız babanız uzaylı olsaydı hoşunuza gider miydi?

Urgunta Biotar

Uzayda hali hazırda bir tane altın plak var. Voyager ile yoluna devam etmekte.

Pasif Kullanıcı

bizimde baris manco gibi degerli sanatcilarimiz plaklarinin uzayda donmesini isterim, hukumetten ricam bunu degerlendirsinler