Görüş Bildir
Haberler
Tarihin En Acımasız Gangster Çifti: Bonnie ve Clyde

etiket Tarihin En Acımasız Gangster Çifti: Bonnie ve Clyde

coptron
06.10.2017 - 15:31 Son Güncelleme: 26.08.2021 - 12:29

İnsanlık tarihinde yer etmiş binlerce suçludan sadece ikisi. Haklarında filmler çekildi, şarkılar yazıldı. Dünyanın en ünlü gangster çifti Bonnie ve Clyde'ı yakından tanıyalım...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ölmek için doğdular

Ölmek için doğdular

Clyde Barrow 24 Mart 1909 da Telico,Texasta fakir bir çiftçinin çocuğu olarak dünyaya geldi. Abisinin etkisiyle çok erken yaşlarda çeşitli suçlara karıştı.

Bonnie Parker 1 Ekim 1910 da Rowena, Texas'ta doğdu. Clyde'la tanışmasından önceki hayatı neredeyse bir sır perdesi.

İlk darbeyi Deniz Kuvvetlerinden aldı

İlk darbeyi Deniz Kuvvetlerinden aldı

Clyde küçük yaşlarında Amerikan Deniz Kuvvetlerine girmek istedi fakat yaşadığı hastalıklar yüzünden kabul edilmedi. Kolunda 'USN' (Amerikan Deniz Kuvvetleri kısaltması) yazan bir dövme bulunan Clyde için bu ağır bir darbe oldu.

Clyde'ın ilk tutuklanması kiraladığı arabayı geri getirmediği içindi

Clyde'ın ilk tutuklanması kiraladığı arabayı geri getirmediği içindi

Acımasız suçlu ilk kez 1926'da lisedeki sevgilisini görmek için kiraladığı arabayı geri getirmediği için tutuklandı. Araba kiralama servisi suçlamaları geri çekti fakat bu olay onun ilk tutuklanması olarak kayıtlara geçti. Bu olaydan 3 hafta sonra abisiyle beraber bir kamyon dolusu hindi çalmaktan tekrar tutuklandı.

Kısa süren evlilik

Kısa süren evlilik

Bonnie 16 yaşına girmeden 6 gün önce, Roy Thornton adındaki lise arkadaşıyla evlendi. Fakat güzel günleri birkaç ay sürdü ve Bonnie, kocası 1929'da hırsızlıktan tutuklandıktan sonra onu bir daha hiç görmedi.

Ateş ve Barut'un buluşması

Ateş ve Barut'un buluşması

Clyde, 1930'da Bonnie Parker'la tanıştı. İkili birbirlerine deli gibi aşık oldular ve bu olaylar boyunca Bonnie, Roy'dan boşanmadı. Bu ikili ve beraberlerindeki çete çeşitli eyaletlerde aralıksız olarak soygun ve cinayete karıştılar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5 Dolarlık suç

5 Dolarlık suç

Bonnie ve Clyde, modern zaman Robin Hood'ları olarak bilinip bankaları ve zengin şirketleri soysalarda çoğunlukla benzin istasyonu ve marketleri soyuyorlardı. Kazançları bazen 5-10 doları geçmiyordu.

Clyde hapiste 2 ayak parmağını kopardı

Clyde hapiste 2 ayak parmağını kopardı

14 yıl hapis istemiyle cezaladırıldıktan sonra kötü hapishane şartlarından bıkan Clyde daha iyi bir hapishaneye geçmek için baltayla 2 ayak parmağını kopardı. 

6 gün sonra serbest bırakılan Clyde için bu gereksiz ve acı verici bir girişim oldu.

Bonnie'nin yürümesini etkileyen kaza

Bonnie'nin yürümesini etkileyen kaza

10 Haziran 1933 gecesinde Clyde ve Bonnie arabayla yüksek hızda seyir halindeydi. Yoldaki inşaat tabelalarını görmeden yollarına devam eden ikili yapımı süren köprünün barikatlarına çarptılar. 

Çarpmanın etkisiyle Clyde camdan fırlayıp dere yatağına uçtu. Bonnie ise alev alan arabanın içinde kaldı. Kendini zorla dışarı atan Bonnie'nin bacağında bazı yerlerinde kemiğe kadar ulaşan yanıklar ve yaralar oluştu. 

Bu olay Bonnie'nin geri kalan hayatında yürümesini kötü şekilde etkiledi.

Vücut parçalarını hatıra olarak saklamak istediler

Vücut parçalarını hatıra olarak saklamak istediler

23 Mayıs 1934 günü Yüzbaşı Frank Hamer liderliğindeki 6 kişilik grup Bonnie ve Clyde'a pusu kurdu. İkilinin üzerine yaklaşık 130 adet çelik kaplı mermi sıktılar. Ayrılmaz yaşamlarına rağmen ölüm onları ayırdı. Ekipten bazıları hatıra olarak Clyde'ın kulağını ve parmaklarını almaya çalıştılar. Yüzbaşı tarafından engellenseler de bir kişi Bonnie'nin bir tutam saçını ve kanla kaplı elbisesinden bir parçayı almayı başardı.

Vasiyetleri yerine getirilmedi

Vasiyetleri yerine getirilmedi

İkilinin vasiyetlerinde beraber gömülmek istedikleri söylense de Bonnie'nin annesi kızının yaşadıkları yerde gömülmesini istedi ve öyle de oldu. Clyde ise abisinin yanına gömüldü ve mezar taşında elle yazılmış 'gone but not forgotten' (gittin ama unutulmadın) yazıyordu.

Öldürüldüklerinde Roy'un yüzüğü hala Bonnie'nin parmağındaydı ve sağ bileğinde içinde 'Bonnie and Roy' yazan kalp dövmesi vardı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Öldürüldükleri araba sergileniyor

Öldürüldükleri araba sergileniyor

İkili öldürüldükten sonra kullandıkları çalıntı araba eski sahibi Ruth Warren'a geri verildi.  Warren daha sonra bu arabayı charles stanley isimli suç karşıtı birine sattı. Stanley, arabayı insanlara ibret olsun diye gösterilere götürdü. Araba kan ve mermi delikleriyle kaplı haldeydi. 

Bu araba hala Las vegas,Nevada'da sergilenmektedir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
573
195
134
77
53
28
19
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın