Görüş Bildir
Haberler
TARÇIN HER YERDE

TARÇIN HER YERDE

Favoreat
07.03.2014 - 18:27

TARÇIN HER YERDE

Meyvelerden tatlılara, et yemeklerinden çikolatalara, soslardan sebzelere, içeceklerden sütlü lezzetlere… Hemen her lezzeti ikiye katlayan toz ve çubuk tarçınları mutfağınızdan eksik etmeyin!

MEYVELERE TARÇIN

Elma, ayva, armut, portakal, yaban mersini.. Bu 5 meyve tarçınla daha da lezzetli oluyor. Meyvelerinizi dilimleyin, üzerine limon sıkın ve tarçınları serpin!

TATLILARA TARÇIN

Sıcacık bir elmalı pie, havuçlu kek, çikolatalı waffle, pancake, krep, muzlu pasta, ballı-pekmezli kurabiyeler… Tatlılarınıza tarçınla baş döndürücü bir lezzet katabilirsiniz. Tatalı tariflerinize bir tutam tarçın eklemeyi unutmayın!

SÜTLÜ LEZZETLERE TARÇIN

Sütlü tatlılarınızla tarçın kusursuz bir uyum yaratıyor. Lezzetli bir vanilyalı pudinge son dokunuşu tarçınla yapın. Kış mevsiminin en güzel içeceği salebi de unutmamak lazım!

ÇİKOLATAYA TARÇIN

Çikolata ile tarçının müthiş bir ikili olduğunu unutmayın. Çikolatalı puding, çikolatalı kurabiyeler, çikolatalı mousse, brownie; bunların hepsine biraz tarçın kattığınızda lezzeti ikiye katlayacaksınız.

KAHVALTIDA TARÇIN

Granola, müsli, yulaflı lezzetler, sebzeli yumurta, ballı süt… Kahvaltı lezzetlerinize tarçın ile daha da sağlık katın!

ET YEMEKLERİNDE TARÇIN

Kuzu kebap, kızarmış tavuk, domates soslu tavuk, köfte, kıymalı fasülye yemeği, musakka ve birçok kırmızı et yemeğine tarçın çok yakışıyor!

VEJETERYAN TATLARA TARÇIN

Patlıcan sote, imam bayıldı, tatlı patates, karnıbahar, ıspanak, közlenmiş domates, havuç çorbası, kızarmış enginar… Bu sebzelere biraz tarçın katın ve çarpıcı lezzetler yaratın.

SOSLARDA TARÇIN

Beşamel sos, közlenmiş domates sos, acı sos, çikolatalı soslar, bolonez sos, barbekü sos… Yemeklerinize katacağınız soslara biraz tarçın katın ve tatları damaklarda kalsın!

İÇECEKLERDE TARÇIN

Sütlü kahvelerinizden espressoya, cafe latteden soğuk kahveye; kahvelere biraz tarçın! Ihlamurdan adaçayına, zencefilden kuşburnuna birçok baharatı bir araya getireceğiniz kış çaylarına bir çubuk tarçın! Bir se sıcek çikolatalarınız ve sütlü smoothieleriniz… Anlayacağınız tarçın tüm içeceklerinize yakışacan bir lezzet!

PİLAVDA TARÇIN

Tarçınla hazırlayabileceğiniz muhteşem bir pilav! Kişniş ve kimyonu tavaya atın. Biraz zeytinyağı, pirinç, azıcık şeker, tuz, karabiber ve tarçını tavaya katın. Pilavınızı bu şekilde kaynamaya bırakın ve isterseniz pilavınızı mercimek, soğan, sarımsak ve domates sos ile daha da lezzetlendirin!

Kaynak: http://www.favoreat.com/tarcini-lezze...
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın