Görüş Bildir
Haberler
Tamburi Cemil Bey Külliyatı Geliyor

Tamburi Cemil Bey Külliyatı Geliyor

Batuhan
02.02.2016 - 11:20

Türk müziğinin en büyük üstatlarından Tamburi Cemil Bey, vefatının 100. yılında Kalan Müzik tarafından üç özel projeyle anılıyor.

On gün sonra yayımlanacak olan ‘Tamburi Cemil Bey külliyatı' adlı proje, 10 CD, 1 LP ve 1 kitaptan oluşuyor.

Niyazi Sayın, Işık Yazan, Melih Özaltıner başta olmak üzere 10 koleksiyonerin arşivlerinde bulunan tüm Tanburi Cemil Bey kayıtlarının yanı sıra yurtdışındaki koleksiyoner ve araştırmacıların arşivlerinden de yararlanılarak hazırlanan CD'ler, Tamburi Cemil Bey hakkında bugüne kadar hazırlanmış en kapsamlı arşiv niteliği taşıyor.

Külliyatta, 1905-1915 arasında Tanburi Cemil Bey tarafından 3 ayrı plak firması için yapılmış, 25, 27 ve 30 cm'lik plaklarda toplam 130 kayıt bulunuyor. Albümde Cemil Bey'in tanbur, kemençe, yaylı tanbur, viyolonsel ve lavtayla icra ettiği taksimler, peşrevler, saz semaileri, zeybek, sirto, operet; Hafız Âşir, Hafız Osman, Hafız Yaşar, Hafız Sabri ve Hafız Yakub'un okuduğu gazel ve şarkılara eşlikleri yer alıyor. LP'de ise sanatçının en iyi eserlerinden seçilen 12 besteye yer veriliyor.

Aziz Şenol Filiz ve Cemal Ünlü'nün iki buçuk yılda hazırladığı 140 sayfalık kitapta Cemil Bey'in yaşam hikâyesi, kendi eserlerini el yazısıyla değerlendirmesi, anılar, hakkında söylenenler ve yazılanlar, külliyatta yer alan ve ulaşılamayan tüm plaklarının listesi, kayıt tarihleri, katalog numaraları, firmalara dair diğer ayrıntılar, az bilinen fotoğraf ve belgelerden oluşan zengin bir içerik sunuluyor.

Zaman

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
6
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın