Görüş Bildir
Haberler
Tamamı 3 Boyutlu Printerda Basılan İlk Ofis Binası Dubai'de Açıldı

Tamamı 3 Boyutlu Printerda Basılan İlk Ofis Binası Dubai'de Açıldı

Batuhan
16.06.2016 - 10:06

Gensler tarafından tasarlanan ve 3 boyutlu printerdan basılan dünyanın ilk ofis binası Mayıs ayının sonunda Dubai'de açıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dubai Future Foundation'ın 250 metrekarelik yeni ofisi, Şangay'da 37 (en) x 12 (boy) x 6 (yükseklik) metre boyutlarındaki bir printerda hazır hale getirildi.

Bina, Gensler'in yeni bina teknolojileri uzun süredir devam eden çalışmalarının bir ürünü ayrıca 3 boyutlu baskı konusunda prototipin ötesine geçen ilk kullanılabilir bina.

17 Günde Basıldı, 2 Günde İnşa Edildi

İçeriğin Devamı Aşağıda

Özel karışımlı bir çimento kullanılarak üretilen binada kullanılan malzemeler Birleşik Arap Emirlikleri ve Amerika Birleşik Devletleri'nde üretilmiş. Malzemelerin dayanıklılığı Çin ve Birleşik Krallık'ta çeşitli testlerden geçirilmiş. Binanın sağlamlığını artırmak ve güvenlik sebeplerinden dolayı kemer formu tercih edilmiş.

Basılması 17 gün süren binanın parçalarının birleştirilmesi ise 2 gün sürmüş. Binanın uygulanması sırasında, kalite kontrolü sağlamak ve yardımcı baskı süreçlerini kolaylaştırmak için şantiye alanında gelişmiş bilgisayarların yanı sıra mobil 3 boyutlu printer da hazır bulundurulmuş.

Arkitera

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
123
78
35
5
3
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Doğan K.

bizim yazıcılarda renkli/renksiz diye ikiye ayrılsın aq.

Pasif Kullanıcı

Gökdeleninde printerda basılmış olduğunu sanmış olduğuma halen inanamıyorum. Fotoğraf çekenin hatası ama, insan gökdeleni fotoğraf karesine neden koyar ki..

Nur Kızıl

O fotoğrafı çekeni davul etsinler cidden. Gökdeleni de çekmiş, ben de diyorum 17 günde nasıl dikilir o bina, temel kazılması lazım bunun dikilmesi için! Neys... Devamını Gör

Mert Karakaya

Level 1: http://www.3dortgen.com/blog/3d-yazici-ile-uretilen-kalp-bir-bebegin-hayatini-kurtardi