Görüş Bildir
Haberler
Tam da Aşk Mevsimi Gelmişken! Aşkı Bulmanıza Engel Olan Davranışlar ve Bunları Yenme Yolları

Tam da Aşk Mevsimi Gelmişken! Aşkı Bulmanıza Engel Olan Davranışlar ve Bunları Yenme Yolları

Rinascita
08.07.2018 - 11:24

Aşk havada! İhtiyacınız olan tek şey aşk! Aşk her yerde! Yoksa üzdü mü bu durum sizi? Merak etmeyin, birçok insan gerçek aşkı bulmakta zorlanıyor. Hatta ne kadar zekiyseniz gerçek aşkı bulmak o kadar zor olacaktır sizin için şekerler. 😍

Eğer hazırsanız, gerçek aşkı bulmanıza engel olan şeylere ve bunları nasıl yeneceğinize beraber bakalım.

Kaynak: https://www.psychologytoday.com/us/bl...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Yeterince güzel olmadığınızı düşünmek

1. Yeterince güzel olmadığınızı düşünmek

Belki de hoşlandığınız kız en sevdiğiniz arkadaşınız kadar maceracı ve yaratıcıdır veya aşık olduğunuz erkek köpeklere hastadır. O insana neden aşık olduğunuzu asla bilemeyeceksiniz. Aşkın birçok sebebi vardır. Ama dış görünüş bu listede ilk sırada yer almıyor. 

Tavsiyemiz nedir? Ayna karşısında saatler harcayarak kusurlarınızı aramaktan vazgeçin ve sizi mutlu edecek bir şeyler yapmaya başlayın.

2. Mükemmeli aramak

Mükemmeli aramak bitmeyen bir yolculuk gibidir. Öncelikle beklentileri biraz düşürmekle başlayalım. Elbette kötü bir şey değil bu ve umudunuzu kaybetmemelisiniz. Ama gerçekçi bakınca her şey size bağlı. Aşkta mükemmeli aramak sizi mutsuz edecektir. 

Tavsiyemiz nedir? Biraz espri anlayışınız olsun. İnsanların sizi mutsuz, sinirli ve hayal kırıklığına uğramış hissettirmelerine izin vermeyin. Kimse mükemmel değildir, bunu kabul edin.

3. Sürekli anlam vermeye çalışmak, işaretler peşinden koşmak

3. Sürekli anlam vermeye çalışmak, işaretler peşinden koşmak

Belki de yalnızca gözden kaçırıyorsunuz. İşaretleri yakalamak zordur. Özellikle de daha önce hiç yapmadıysanız. Bazı sosyal işaretler ve ifadeler gerçekten hiçbir anlam ifade etmeyebilir. Bazıları da çözülemeyen bir problem gibi hissettirebilir. 

Tavsiyemiz nedir? Bir şeyler aramakla uğraşmayın öncelikle. Aklınıza takılan bir şey varsa bodoslama dalın konuya ve sorun. Ama partnerinizi de dikkatli dinleyin her zaman. Aksi takdirde dinlemediğiniz için zaten cevabını verdiği bir soruyu tekrar soruyor olabilirsiniz.

4. Kıyaslamak

5. Arkadaşların söylediklerine olması gerekenden fazla bağlı kalmak

5. Arkadaşların söylediklerine olması gerekenden fazla bağlı kalmak

Arkadaşlarımız her zaman yanımızda olurlar ama bu bazen iyi değildir. Hepimiz farklıyız ve farklı deneyimler yaşıyoruz. Arkadaşlarınızdan biri aşkta kötü ise ve her zaman hayal kırıklığına uğruyorsa, bu sizi de aşık olma konusunda korkutabilir. Ayrıca arkadaşlar bazen fazla korumacı veya kıskanç olabilir. Bu da sizi aşktan uzaklaştırabilir. 

Tavsiyeye gelelim. Başkalarının deneyimleriyle gözünüz korkmasın. Risk alın, durumları kendiniz analiz edin ve eğer çok ihtiyacınız olursa belli bir ölçüde arkadaş tavsiyesi alın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Korkutuyor olmak

6. Korkutuyor olmak

Sizin hislerinizden konuştuk. Şimdi de biraz etrafınızdakilerin nasıl hissettiğinden konuşalım. Başkalarının size yaklaşmaması korkudan ötürü olabilir. 

Birine duygularını açıklamaya korkan tek siz değilsiniz elbette. Bazen mesafe veya utangaçlık da sıkıntı ve hatta kızgınlık olarak görülebilir. 

Tavsiye mi? Öncelikle yakın bir arkadaşınıza gidin. Sizi ilk gördüğündeki izlenimini açıkça paylaşmasını isteyin. Daha fazla gülümseyin, insanlarla konuşun ve insanları daha yakından tanımaya çalışın.

7. Tavsiye aramak

Artık öyle bir hale geldik ki internetten tavsiye okumadan uyuyamıyor, duş alamıyor, köpek gezdiremiyoruz. Ve bu tavsiyeler de genellikle sizin gibi insanlar tarafından yazılmış oluyor. Unutmayın, konu aşk olunca doğru veya yanlış yoktur. 

Bir şeyleri başarmış insanlar neler olduğunu tamamen anlayamayabilirler. Anlasalar bile aynı tavsiyeler sizde işe yaramayabilir. Bizim tavsiyeler daha sıkıdır ama. 😜

Tavsiye aramayı bırakın. Bilgisayarı kapatın ve dışarı çıkın. İnsanlarla konuşun ve gözlerinin içine bakın. Aşk uzakta değil, yalnızca bazı kurallardan kurtulmanız gerek.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
81
20
12
7
6
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın