Görüş Bildir
Haberler
Taliban 'Genel Af' İlan Etti ve Kadınlara 'İşe Dönün' Çağrısı Yaptı

Taliban 'Genel Af' İlan Etti ve Kadınlara 'İşe Dönün' Çağrısı Yaptı

Ulaş
17.08.2021 - 10:48

Afganistan'ın büyük kısmında kontrolü ele geçiren Taliban, genel af ilan edildiğini belirterek tüm devlet memurlarından ve özel şirket çalışanlardan işlerine dönmelerini istedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Örgütten yapılan açıklamada, 'Herkes için genel af ilan edilmiştir. Bu nedenle tam bir güvenle normal rutin işlerinize geri dönmelisiniz.' denildi.

Ayrıca açıklamada, kadınlara da işlerine dönmeleri çağrısında bulunuldu. Taliban 1996-2001 yılları arasında kadınların çalışmasına izin vermemişti.

Ayrıca açıklamada, kadınlara da işlerine dönmeleri çağrısında bulunuldu. Taliban 1996-2001 yılları arasında kadınların çalışmasına izin vermemişti.

'İslam Emirliği kadınların kurban olmasını istemiyor.' diyen örgütün kültürel işlerden sorumlu ismi İnamullah Samangani, 'Kadınlar, Şeriat hukukuna göre hükümet yapısında olmalılar.' diye konuştu.

Ayrıca Samangani, 'Hükümetin yapısı tam olarak net değil, ancak deneyime dayalı olarak tamamen İslami bir liderlik olmalı ve tüm taraflar (devlet işlerine) katılmalı.' ifadesini kullandı.

Ancak örgütün başkenti ele geçirmesinin ardından bankalar, devlet daireleri ve özel sektör çalışanları işlerine dönmüş değil.

Birçok kişi, intikam saldırıları ve infazlar yaşanabileceği gerekçesiyle gizlenmeye devam ediyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
89
28
14
8
6
5
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Wall

oooo sonraki aşama kadınlara seçme-seçilme hakkı tanınması... 15 yıl sonra bizi geride bırakır bu asalak sürüleri...

feyk

belliki gecmis tecrubelerden bazi seyler kapmislar. simdi daha ilimli yaklasiyorlar, toplumu birlestirici hosgoru mesajlari saciyorlar yada uluslararasi medy... Devamını Gör

Laplace's Demon

Kuranda aynı değil mi? İslamiyetin zayıf olduğu Mekkedeki ilk yıllarda kuranda kardeşlik hoşgörü söylemleri geçer, güçlendiği devletleştiği Medinedeki zamanl... Devamını Gör

Betul Ozcıcek

Arkadaşlar inşallah orada her şey yolunda olur da bizim ülkemize göç olmaz..Biz de kendimizi düşünelim Afganistan ne kadar karışık olursa bize patliyor herke... Devamını Gör