Görüş Bildir
Haberler
Tadına Doyamayacağınız Birbirinden Nefis Çikolatalı 12 Tatlı Tarifi

Tadına Doyamayacağınız Birbirinden Nefis Çikolatalı 12 Tatlı Tarifi

Onedio Yemek
10.11.2018 - 16:01

Gözlerinizden kalpler çıkaracak yegane lezzet: Çikolata! Bu hafta sonu çikolata krizlerinizi dindirmeye geliyoruz!

Baharatlı Çikolata Topları 

200 ml krema

300 gr çikolata

1 YK zencefil

1 YK tarçın

1,5 SB zencefilli bisküvi

Kremayı ısıtın ve ateşten alın. Sonrasında içerisine çikolatayı ekleyip içerisine baharatları ilave edin. Buzdolabında 3 saat bekletin. Ardından minik toplar yapıp ufalanmış bisküviye bulayın.

Brownie Kaseleri 

1 paket brownie harcı

1/2 SB su

1/2 SB sıvı yağ

Çikolata

Şekerleme

Dondurma

Meyve

Brownie karışımını üzerindeki talimatlara göre su ve sıvı yağ ile çırpın. Sonrasında yağlanmış muffin tepsisine kalıplar 3/4 dolacak şekilde doldurun. Ardından başka bir muffin tepsisinin altını yağlayın ve diğerinin üzerine kapatın.  Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-30 dk pişirin.  Kaseler soğuyunca kenarlarını çikolataya batırıp şekerlemelerle süsleyin. Dondurma ve meyvelerle servis edin.

Nutella Blondie

1,25 SB Nutella

10 YK tereyağı

2 SB esmer şeker

1 paket labne

2 TK vanilya

2 yumurta

2 SB un

1 TK karbonat

1/2 TK tuz

İlk olarak bir tepsiye yağlı kağıt serin ve 1 SB Nutella’dan 2-3 TK alarak 12  ayrı Nutella topu koyun. Daha sonra Nutella toplarını buzluğa kaldırın. Daha sonra fırını 175 dereceye ayarlayın. Bir tencerede tereyağını kokusu gelene kadar eritin. Eriyen tereyağını bir kaba alıp üzerine esmer şeker ve labneyi ekleyin ve çırpın. Üzerine vanilya ve yumurtaları ekleyin. Daha sonra unu üzerine karbonatı ve tuzu ilave edip öyle karıştırın. Son olarak kalan Nutella’yı ekleyip karıştırın. Nutella toplarını buzluktan çıkarın ve tepsiye aldığınız kek karışımının içerisine 12 dilime denk gelecek şekilde gömün. 27-30 dk pişirin.

Oreolu Kek 

2 paket krem peynir

1/2 SB pudra şekeri

1 TK vanilya

1 paket hazır çikolatalı kek karışımı

10 adet Oreo

1 SB çikolata

2 SB krema

Fırını 180 dereceye ayarlayın. Çikolatalı kek karışımını talimatlara göre hazırlayın. Bir kapta krem peynir, pudra şekeri ve vanilyayı iyice karıştırın ve 30 dk soğutun. Sonrasında kek karışımının yarısını kek kalıbına dökün. Üzerine dondurma kepçesi ile krem peynir karışımını koyup Oreoları dizin ve kalan kek harcını ekleyin. 45 dk kadar pişirin. Krema ve çikolatayı mikrodalgaya koyup ya da benmaride sos kıvamına getirin. Fırından çıkıp soğuyan kekin üzerine sosu dökerek servis edin.

Hindistan Cevizli Çikolata Topu

1 SB krema

300 gram bitter çikolata

2 YK hindistan cevizi yağı

1/2 SB hindistan cevizi

Bir sos tenceresinde kremayı, hindistan cevizi yağını ısıtın. İçerisine çikolatayı ekleyin. Çikolata eridikten sonra karışımı bir kaba döküp, 1 saat kadar soğutun. Soğuyan karışımdan bir kaşık alın ve elinizle top yapıp, hindistan cevizine bulayın.

Köstebek Pasta

Kek için:

4 yumurta

1 SB şeker

3 YK tereyağı

1 SB un

4 YK kakao

1 TK vanilya

1 TK kabartma tozu

1/2 SB süt

3-4 adet muz

Krema için:

4 SB süt

3/4 SB un

2 YK nişasta

1 yumurta

1/2 TK vanilya

1 YK tereyağı

1 SB şeker

Yumurta ve şekeri yüksek devirde krema olana kadar çırpın. İçerisine tereyağı, kabartma tozu, vanilin, kakao ve unu döküp çırpmaya devam edin. Kek harcını yağlı kağıt serilmiş pandispanya kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirip soğutun. Krema için sütü, unu, yumurtayı, nişastayı ve şekeri karıştırarak pişirin. Krema kıvam aldıktan sonra içerisine 1 yemek kaşığı tereyağını döküp eriyene kadar karıştırın. Daha sonra kremayı soğutun. Keki ortadan ikiye kesin. Orta boy karıştırma kabını süreç film ile kaplayın. Keki içerisine yerleştirin ve süt ile ıslatın. Orta kısıma kremayı döküp düzeltin. En üst kısma muzları dizin. Daha sonra kalan keki üzerine kapatın. Fazla gelen kenarlar var ise kesin. Streç ile kapatıp buzdolabında 4-5 saat soğutun. Fazlalık olan kekleri elinizle ufalayın. Dolapta soğuyan pastayı çıkartın. Üzerini krem şanti ile kaplayın ve ufaladığınız kekleri serpin. Dilimleyip servis edin.

Vanilyalı Çikolata Topu

1/2 SB krema

200 gram beyaz çikolata

1/2 YK vanilin

Sütlü damla çikolata

1 SB çikolata

Bir sos tenceresinde kremayı ısıtın. İçerisine çikolatayı ve vanilya özütün ekleyin. Çikolata eridikten sonra karışımı bir kaba döküp, 15 dakika soğutun. Buzdolabından çıkartıp üzerine damla çikolatayı serpin ve 1 saat kadar soğutun. Soğuyan karışımdan bir kaşık alın ve elinizle top yapıp, erimiş çikolataya bulayın.

Çikolatalı İrmik Tatlısı

4 SB süt

3/4 SB irmik

3/4 SB toz şeker

1 YK tereyağı

1 TK vanilin

1 paket bisküvi

Çikolatalı sos için;

1/4 SB çikolata

1 YK tereyağı

1 SB krema

1/2 SB süt

4 YK şeker

İrmikli muhallebi için orta boy bir tencereye sütü, irmiği ve şekeri döküp karıştırarak pişirin. İrmikli tatlı kaynadıktan sonra ocağın altını kısın ve tereyağı ile vanilini ilave edip karıştırın. 5 dakika sonra ocaktan alın. Baton kek kalıbını ıslatın ve irmikli tatlıyı dökün. Sırayla bisküvileri dizin. Çikolata sos için, bütün malzemeleri karıştırın ve soğutun. İrmikli tatlının üzerine çikolatalı sosu döküp servis edin.

Yer Fıstıklı Çikolata Topu

1 SB krema

300 gram bitter çikolata

1 SB yer fıstığı ezmesi

1 SB yer fıstığı

Bir sos tenceresinde kremayı ısıtın. İçerisine çikolatayı ekleyin. Çikolata eridikten sonra karışımı bir kaba döküp, 1 saat kadar soğutun. Soğuyan karışımdan bir kaşık alın ve elinizle top yapıp, ilk olarak erimiş yer fıstığı ezmesine sonra yer fıstığı parçalarına bulayın.

Çıtır Kabak Çubukları😏

2 adet kabak

200 gr un

1 YK kabartma tozu

1 TK tuz

2 YK sıvı yağ

300 ml soda

Kabakları çubuk şeklinde doğrayın. Sonrasında bir kapta un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. Üzerine sıvı yağ ve sodayı ilave edin. Kabakları bu karışıma bulayıp derin yağda kızartın. Domates sos ve yoğurt sos ile servis edin.

Bisküvili Çikolata Topu

12 adet kremalı bisküvi

200 gram beyaz çikolata

1/2 SB krema

Bisküvi ve kremayı ayırın. Bisküvi parçalarını ezin. Bir sos tenceresinde kremayı ısıtın. İçerisine beyaz çikolatayı ve bisküvi kremasını ekleyin. Çikolata eridikten sonra karışımı bir kaba alıp, 30 dakika soğutun. Soğuyan karışımdan bir kaşık alın ve elinizle top yapıp, kırılmış bisküviye bulayın.

Doyuran Pasta

2 SB bisküvi

3 YK kakao

1/3 SB pudra şekeri

1 çimdik tuz

1 TK vanilya

1/2 SB süt

2 YK tereyağı

1/2 SB bitter çikolata

Bisküvileri mutfak robotundan geçirin. Orta boy bir kabın içerisine ufalanmış bisküvi, kakao, pudra şekeri, vanilya, tuz, süt ve erimiş tereyağı ilave edip iyice yoğurun. Streç filme sarın şekil verin. Buzdolabında 30-35 dakika dinlendirin. Çikolatayı eritin. Buzdolabından çıkarttığınız pastayı dilimleyin ve çikolataya bulayın.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
7
3
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın