Görüş Bildir
Haberler
Tabipler Odası'ndan, TTB Başkanı Fincancı'ya İstifa Daveti

Tabipler Odası'ndan, TTB Başkanı Fincancı'ya İstifa Daveti

Eray İspir
20.10.2022 - 16:07 Son Güncelleme: 20.10.2022 - 16:21

Konya Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Bahadır Öztürk, bir televizyon kanalında Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilgili yaptığı açıklamalar nedeniyle Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı'yı istifaya davet etti. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Zehirli gazlardan biri kullanılmış'

'Zehirli gazlardan biri kullanılmış'

“Belli ki sinir sistemini doğrudan tutan toksik-zehirli kimyasal gazlardan biri kullanılmış durumda. Her ne kadar kullanılması yasak olsa da çatışmalarda kullanıldığını görüyoruz”

Konya Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Bahadır Öztürk, Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı’yı PKK'ya yakın bir yayın organında söylediği sözler nedeniyle istifaya davet etti. Öztürk,  27 şehrin tabip odası olarak Fincancı'nın istifa etmesini istediklerini belirtti.

'Acil çözümler bekleyen konular hakkında açıklama yapılmasını bekliyoruz'

'Acil çözümler bekleyen konular hakkında açıklama yapılmasını bekliyoruz'

TTB'nin artık hekimlerin sorunları ile ilgilenmesi gerektiğini ve günlük siyasetten uzak durması gerektiğini belirten Öztürk, 'Biz vatanını, bayrağını ve milletini seven hekimler olarak artık TTB’nin, hekimlerin ve halkın sağlığını ilgilendiren, acil çözüm bekleyen konularda açıklamalar yapmasını, esas görevlerini yapıp toplumu ve siyaseti etkileyebilecek mecralarda bu itibarla hareket etmesini istiyoruz. TTB Başkanı'nın 'kimyasal silah kullanılmış' gibi alçakça bir ifadeyi Türk Silahlı Kuvvetlerimiz hakkında kullanmasını en sert şekilde kınıyor ve kendisini en acil şekilde istifaya davet ederken, bizi temsil etmediğini dile getiriyoruz.' dedi.

Fincancı'nın açıklamaları şu şekilde 🎥

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türk Tabipler Birliği (TTB) Başkanı ve adli tıp uzmanı doktor Şebnem Korur Fincancı yaşananlarla ilgili, “Belli ki sinir sistemini doğrudan tutan toksik-zehirli kimyasal gazlardan biri kullanılmış durumda. Her ne kadar kullanılması yasak olsa da çatışmalarda kullanıldığını görüyoruz Uluslararası sözleşmelerin uygulanması ve kimyasal silahların kullanımını yasaklayan Cenevre Sözleşmesi kapsamında böyle bir iddia ortaya çıktığında nasıl bir araştırma yapılacağı da Minnesota Protokolü’nün ilkelerinin ele alınması gerekiyor” ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
40
10
8
2
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
filozofik

Umarım bu iftira yüzünden hapse girersin

Ulan aynı yalanı 2019'da Zeytin dalı harekatında da atmışlardı. Geçen ay da Irak'ta havan mermisi fırlatıp sivilleri öldürüp, Türkiye'ye atmışlardı. İnsanlık... Devamını Gör

Çağlar Durmuş

T.C. vatandaşı olarak TTB başkaninin pkk destekçisi olmasından utanıyorum ve çok rahatsızım.Sadece hükümetin yanlışlar ile değil bu gibi vatanın bölünmezliği... Devamını Gör