Görüş Bildir
Haberler
Süveyş Kanalı'nı Kapatan Evergreen'in TIR'ı, Bu Kez Çin'deki Bir Otoyolu Tıkadı

Süveyş Kanalı'nı Kapatan Evergreen'in TIR'ı, Bu Kez Çin'deki Bir Otoyolu Tıkadı

R.G.
29.03.2021 - 10:52

Karaya oturarak Süveyş Kanalı'nı tıkayan Evergreen isimli şirketin gemisi zorlu çalışmanın ardından kurtarılmışken bu kez de aynı şirkete ait bir TIR Çin'de otoyolu trafiğe kapattı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mısır'da 24 Mart'ta Süveyş Kanalı'nda enlemesine karaya oturan ve deniz ticaretinin durmasına neden olan Evergreen şirketine ait Ever Given adlı konteyner gemisi, dünyanın en önemli ticaret kanalını da ulaşıma kapattı. Tıkanan kanal nedeniyle yük dolu 320 gemi, geçiş için sıraya girdi. Ever Given isimli gemi sabah 4.30 sularında kurtarılarak yüzmeye başladı.

Ancak bu kez de Evergreen şirketine ait TIR Çin'de otoyolu kapattı. Aynı şirketin konteyner taşıyan bir TIR'ı, Çin'de Changchun-Shenzhen kentleri arasındaki Nanjing Otoyolu'nda bir kazaya karıştı. Kaza sonrasında, Evergreen'in TIR'ı, aynı Süveyş Kanalı'nı tıkayan Ever Given gemisi gibi yolu enlemesine kapattı. Kaza nedeniyle otoyolda uzun süre araç geçişi sağlanamadı.

Dünyanın en önemli su yollarından biri olan Süveyş Kanalı'nda 24 Mart'ta dev bir konteyner gemisi ülkede yaşanan kum fırtınası ve kötü hava koşulları neticesinde görüş mesafesinin düşmesi nedeniyle kıyıya çarparak kaza yapmıştı. Süveyş Kanalı İdaresi, aynı gün deniz trafiğinin normale döndüğünü açıklamış ancak 25 Mart'ta geminin yeniden hareket edene kadar Süveyş Kanalı'ndaki seyrüsefer trafiğinin askıya alındığını duyurmuştu.

Inchcape Shipping denizcilik hizmetleri tarafından yapılan açıklamada ise, 'Ever Given sabah 4.30 sularında başarılı bir şekilde yüzmeye başladı. Şu anda güvende. Sonraki adımlar hakkında daha fazla bilgi, öğrenildikten sonra paylaşılacaktır' ifadeleri kullanılmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
30
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Göktuğ S

İnadına yapıyorlar

Buket Aydın

Kasıtlı olduğunu düşünüyorum artık. Ya da evergreenin şoförleri ehliyeti kasaptan aldı

selimkazak

Japonlar coştu