Görüş Bildir
Haberler
Suudi Arabistan, Kâbe'de Ölenlerin Yakınlarına 800 Bin TL Verecek

Suudi Arabistan, Kâbe'de Ölenlerin Yakınlarına 800 Bin TL Verecek

Onedio Medya
15.09.2015 - 23:30
İçeriğin Devamı Aşağıda

Suudi Arabistan Kraliyet Divanı, Kabe'de yaşanan vinç kazasında hayatını kaybedenlerin yakınlarına 800 bin TL, yaralılara 400 bin TL verileceğini açıkladı.

Suudi Arabistan Kraliyet Divanı, Kabe'de tavaf alanı genişletme çalışmalarında kullanılan vincin devrilmesi sonucu vefat edenlerin yakınlarına 1 milyon riyal (yaklaşık 800 bin TL), yaralılara ise 5 yüz bin riyal (yaklaşık 400 bin TL) verileceği belirtildi.

Suudi Arabistan Kraliyet Divanı, Kabe'de gerçekleşen vinç kazası ile ilgili açıklama yaptı. Kral Selman bin Abdülaziz'in kesin talimatlarını barındıran açıklama şöyle:

'Vinç kazasında şehit olanların yakınlarına 1 milyon riyal verilecek. Öte yandan kazadan sakat olarak kurtulan kişilere de 1 milyon riyal verilecek. Ayrıca hafif yaralı olarak kurtulan mağdurlar için 5 yüz bin riyal verilecektir. Hasta yakınları ziyaretçi vizesi verilerek Suudi Arabistan'a gelebilir. Öte yandan şehit yakınlarından 2 kişi önümüzdeki Hac döneminde kraliyet davetlisi olarak misafir edilecek. Bundan sonra hiçbir şekilde Bin Ladin şirketi ihalelere alınmayacak. Ayrıca soruşturma bitene kadar şirket yöneticilerinin yurt dışına çıkışı yasaklanmıştır.'

Vinç yanlış konumlandırılmış

Öte yandan açıklamada kazanın raporu da yayınlandı. Rapora göre acı kaza vincin yanlış konumlandırılması ve şiddetli rüzgardan kaynaklandı.

110 kişi ölmüştü

Diyanet İşleri yetkililerinin verdiği bilgiye göre, Kâbe'de cuma günü meydana gelen kazada 110 kişi hayatını kaybetmiş, 200'den fazla kişi yaralanmıştı.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0