Görüş Bildir
Haberler
Suruç'ta Bomba Yüklü Otomobil ve Viranşehir'de Çok Sayıda Bomba Ele Geçirildi

Suruç'ta Bomba Yüklü Otomobil ve Viranşehir'de Çok Sayıda Bomba Ele Geçirildi

ATKN
14.02.2015 - 23:28
İçeriğin Devamı Aşağıda

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde bomba yüklü otomobil ele geçirildi.

Otomobilin kovalamaca sonucu ele geçirildiğini kaydeden Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı, araçta yüklü miktarda patlayıcı bulunduğunu, olayla ilgili de 5 şüphelinin gözaltına alındığını söyledi.

Suriye sınırındaki bulunan Suruç İlçesi'nde dün polis kontrol noktası yanındaki çöp konteynerine konulan bombanın uzaktan kumandayla patlatılması sonucu, 1 özel harekat polisi ile 2 işçi yaralanmıştı.

ARAÇTA 16 EL YAPIMI, ZAMAN AYARLI BOMBA ELE GEÇİRİLDİ

Suriye'nin Kobani kentine komşu Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi'nde, durumundan şüphelenen polislerin 'dur' ihtarına uymayan ve kovalama sırasında önü kesilerek durdurulup aranan hafif ticari araçta 2'si yangın tüpüyle hazırlanmış zaman ayarlı 16 el yapımı bomba, 46 molotof kokteyli, 1 tabanca ve örgütsel doküman ele geçirildi. Olayla ilgili olarak 5 şüpheli gözaltına alındı.

Abdullah Öcalan'ın Kenya’dan yakalanarak Türkiye’ye getirilişinin yıldönümü olan 15 Şubat nedeniyle güvenlik önlemlerinin arttırıldığı Suriye sınırındaki Suruç İlçesi'nde akşam saatlerinde polisler, 21 BA 158 plakalı hafif ticari aracı durdurmak istedi. Sürücüsünün 'dur' ihtarına uymayarak kaçmaya başlaması üzerine ilçede alarm verilip, bütün yollar kapatıldı. Araç, kısa süreli kovalamanın ardından özel hareket polisleri tarafından önü kesilerek durduruldu. Uzman ekiplerin de yer aldığı araçta yapılan aramada 2'si yangın tüpüyle hazırlanmış zaman ayarlı 16 bomba, 46 molotof kokteyli, 1 tabanca ve örgütsel doküman ele geçirildi. Bölge güvenlik şeridiyle çevrilirken araçta bulunan ve isimleri açıklanmayan 5 kişiyi gözaltına alındı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

EMNİYET MÜDÜRÜ HELİKOPTERLE GELDİ

Araçta patlayıcıların bulunmasının ardından İl Emniyet Müdürü Eyyüp Pınarbaşı, polis helikopteriyle ilçeye geldi. Emniyet Müdürü Pınarbaşı, olay yerinde inceleme yapıp polislerden bilgi alırken, patlayıcılar bomba imha uzmanları tarafından fünyeyle patlatılarak etkisiz hale getirildi. Bombaların tahrip gücünün yüksek olduğu öğrenilen olayda gözaltına alınan şüpheliler, sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldü. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Ömer Şulul, DHA

Viranşehir'de çok sayıda el bombası ele geçirildi

21 BA 158 plakalı araçta çok sayıda mühimmat ve bombayla yakalanmasının yankıları sürerken bu kez de Viranşehir ilçesinde bir eve baskın yapan polis ekipleri, çok sayıda el yapımı bomba ve molotof kokteyli ele geçirdi. Olayla ilgili de 4 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlılar sorgulanmak üzere Viranşehir Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Edinilen bilgilere göre Viranşehir’in Şırnak Mahallesi'nde, Abdullah Öcalan'ın Kenya'dan yakalanarak Türkiye getirilişinin yıl dönümü olan 15 Şubat'ta kamu kurum ve kuruluşlarına saldırı amaçlı el yapımı bomba hazırlandığı ihbarını alan polis ekipleri, eylem hazırlığında olan ve içerisinde 4 kişinin olduğu bir eve savcılık kararı ile baskın düzenledi.

Evde yapılan aramada bir sırt çantasının içerisine gizlenmiş çok sayıda el yapımı bomba ve molotof kokteyli ele geçirildi. Polis, ele geçirilen bombalara ve molotoflara el koyarken, olayla ilgisi bulunan PKK bağlantılı 4 kişi de gözaltına alındı. Şüpheliler, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, olayla ilgili başlatılan soruşturma sürdürülüyor.

ŞANLIURFA’DA KADIN DESTEK VE EĞİTİM MERKEZİ'NE SES BOMBASI ATILDI

Öte yandan Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesine bağlı Topdağı Mahallesi’nde bulunan Kadın Destek ve Eğitim Merkezi'ne dün akşam saat 22.15 sularında da kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce ses bombası atıldı. Ölen ya da yaralananın olmadığı patlamada vatandaşlar büyük panik yaşadı. Patlamayı duyan vatandaşlar, durumu polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

Ayrıca ses bombası atılan kadın destek merkezine ait güvenlik kameralarının kırıldığı tespit edildi.

İbrahim Çelik, CHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0