Görüş Bildir
Haberler
Suriye Sınırında Saldırı: 1 Asker Şehit, 1 Asker Kayıp

Suriye Sınırında Saldırı: 1 Asker Şehit, 1 Asker Kayıp

Mustafa Şen
01.09.2015 - 19:43 Son Güncelleme: 02.09.2015 - 01:16
İçeriğin Devamı Aşağıda

Suriye sınırındaki Kilis'te, IŞİD'in etkin olduğu bölgelerden Türkiye tarafına ateş açılması sonucu 1 asker şehit oldu, bir asker ise kayıp.

Kilis'te sınır hattında bulunan Şehit Memet Hudut Karakolu'nda görevli ve Ardıçlı Köyü yakınlarında devriye gezen askerlerin üzerine IŞİD'in etkin olduğu bölgeden açılan ateş sonucu yaralanan 2 askerden biri hastanede şehit oldu.

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, hastaneye gelerek yetkililerden bilgi aldı. Vali Tapsız, burada yaptığı açıklamada akşam saatlerinde Şehit Memet Karakolu'nda görevli ve sınır hattındaki Ardıçlı Köyü'nde devriye gezen askerlere Suriye'den Türkiye'ye geçen kaçakçı grubu tarafından ateş açıldığını ve 1 askerin şehit, 1 askerin de kayıp olduğunu söyledi.

Kilis Valisi Süleyman Tapsız

Vali Tapsız: 'Bugün saat: 18.00 sıralarında Şehit Memet Hudut Karakolu sorumluluk bölgesinde sınır devriyesi yapan askerlerimize Suriye tarafından Türkiye'ye geçen kaçakçı grubu tarafından ateş açılıyor ve çatışma çıkıyor. Bir askerimiz maalesef şehit oldu, bir askerimiz de kayıp. Bununla ilgili incelemelerde devam ediyor. Bu bölge DEAŞ'ın kontrolünde olan bir bölgedir. Şu anda verebileceğim bilgi bunlar.' dedi.

AK Parti Kilis Milletvekili Reşit Polat, şehidin, Şanlıurfa nüfusuna kayıtlı Yusuf Beylem olduğunu söyledi.

Genelkurmay: 'Bir silah arkadaşımızla irtibatımız kesildi'

Genelkurmay: 'Bir silah arkadaşımızla irtibatımız kesildi'

Saldırıya ilişkin Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden açıklama yapıldı. Açıklama şöyle;

01 Eylül 2015 tarihinde saat 18.15 sularında Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı Kilis Şehit Mehmet Hudut Karakolu’nda görevli unsurlarımıza, sınırın Suriye tarafında DEAŞ Terör Örgütü kontrolündeki bölgeden açılan ateş sonucunda Kahraman bir silah arkadaşımız ağır şekilde yaralanmış, derhal ambulansla hastaneye tahliye edilmiştir. Kahraman silah arkadaşımız hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur.

Ayrıca çatışma esnasında bir silah arkadaşımız ile irtibatımız kesilmiş olup arama faaliyeti ve bölgede operasyonlara devam edilmektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yerel kaynaklar: Grupta IŞİD de vardı

Al Jazeera'nin yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, askerlere saldıran grupta, sınırda faaliyet gösteren kaçakçıların yanı sıra IŞİD mensupları da vardı. Aynı kaynaklar, kayıp olduğu açıklanan askerin saldırıyı gerçekleştirenler tarafından kaçırıldığını iddia etti.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre, Şehit Mehmet Hudut Karakolu'na bağlı iki asker, Hapse köyü yakınlarındaki dere kenarına terk edilmiş bir motosikleti fark etti. Ne olduğuna bakmak için olay yerine giden iki askere ateş açıldı. Askerlerden biri şehit olurken, diğer yaralı asker saldıran grup tarafından kaçırıldı.

Olayın ardından IŞİD'in sınır ötesi hedefleri tanklarla yoğun topçu ateşi altına alındı. Suriye tarafında üç farklı noktada yoğunlaşan operasyonda Mugaybin köyü toplarla vuruluyor. Ayrıca bölgenin üzerinde Türk savaş uçakları geziyor.

DHA, Al Jazeera ve TSK

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0