Görüş Bildir
Haberler
Suriye'de Yürütülen Operasyonda 3 Asker Şehit Oldu

Suriye'de Yürütülen Operasyonda 3 Asker Şehit Oldu

Suriye'nin Tel Rıfat bölgesinden Fırat Kalkanı Harekatı bölgesindeki Azez'e yakın Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait üsse yapılan havanlı saldırıda yaralanan 5 askerden 2'si şehit oldu. Kısa süre sonra bir acı haber daha geldi. Milli Savunma Bakanlığı, Barış Pınarı Harekât bölgesinde teröristlerle girilen çatışmada bir askerin şehit olduğunu bildirdi.

Fırat Kalkanı Harekatı ile özgürleştirilen Suriye'nin Halep kentine bağlı Azez ilçesi yakınlarındaki TSK üssüne terör örgütü PKK/PYD kontrolündeki Tel Rıfat'tan havanlı saldırı düzenlendi. Havan mermilerinin isabet ettiği üs bölgesindeki 5 asker yaralandı. Yaralı askerler ambulanslarla Kilis'teki hastaneye getirildi. 

Burada tedaviye alınan askerlerden Uzman Onbaşı Yunus Mermer (25) ile Uzman Çavuş Abdülhamit Bilgen (30) tüm müdahalelere rağmen şehit düştü. Gaziantep Valiliği'nden yapılan açıklamada, 'Barış Pınarı Harekâtı kapsamında Tel Rıfat bölgesindeki sahada görev yapan askerlerimiz Piyade Uzman Onbaşı Abdulhamit Bilgen ve Piyade Uzman Onbaşı Yunus Mermer havan saldırısı sonucu şehit olmuşlardır. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine sabır ve başsağlığı diliyoruz' denildi.

Otopsinin ardından memleketine uğurlanacak

Otopsinin ardından memleketine uğurlanacak

Şehit askerlerin cenazeleri karayolu ile Gaziantep Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Otopsi işlemlerinin ardından Şehit Yunus Mermer'in cenazesinin toprağa verilmek üzere memleketi Konya'ya götürüleceği öğrenildi.

Doğum gününde şehit düştü

Doğum gününde şehit düştü

Aslen Diyarbakır Ergani nüfusuna kayıtlı olan Abdülhamit Bilgen'in ise bugün doğum günü olduğu ve cenazesinin ise ailesinin yaşadığı Bilecik'in Bozüyük ilçesine gönderileceği öğrenildi.

Bir asker daha şehit oldu

Bir asker daha şehit oldu

Suriye'den bir şehit haberi daha geldi. Milli Savunma Bakanlığı, Barış Pınarı Harekât bölgesinde PKK/YPG'li teröristlerle çıkan çatışmada 1 askerin şehit olduğunu açıkladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, 'Barış Pınarı Harekât bölgesinde 11 Ekim 2019 tarihinde PKK/YPG'li teröristlerle çıkan çatışmada 1 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır dileriz' denildi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, şehit olan asker için başsağlığı mesajı yayımladı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, şehit olan asker için başsağlığı mesajı yayımladı

Barış Pınarı Harekâtı'nda dün de bir asker şehit olmuştu:

ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Lestat

Kürt profilinin arkasına saklanıp el altından desteklediğiniz terör örgütüyle çarpışırken can verdi bir kardeşim daha. Bu tabloya iyi bakın, bu Adam sizin ca... Devamını Gör

Emre Alp

Allah rahmet eylesin oncelikle.Ancak onedio ekibi siz burada sehitlerimizin haberini vermekten baska paylasim yapmazmisiniz.Yani demek istedigim milli birlig... Devamını Gör

shiroshinju

Allah rahmet eylesin ama en çok ailelerine, geride kalanlara sabırlar versin, çekilecek acı değil.Üzerine titre büyüt daha doyamadan toprağa göm,dayanılmaz b... Devamını Gör