Görüş Bildir
Haberler
Sürekli Yorgun Hissediyor Olmanızın Hiç Tahmin Edemeyeceğiniz Bir Nedeni Olabilir!

Sürekli Yorgun Hissediyor Olmanızın Hiç Tahmin Edemeyeceğiniz Bir Nedeni Olabilir!

Erkam Evlice
07.11.2017 - 18:39

Kronik Yorgunluk Sendromu olarak adlandırılan rahatsızlıktan çeken çok. Siz de günün büyük bir bölümünde yorgun ve sersem gibi hissediyorsanız muhtemelen onlardan birisiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Bende de var bu! Nasıl üstesinden geliriz?"

Sanki bütün enerji vücuttan çekilmiş gibi hissettiren, yeterli uyku alınsa bile bir türlü geçmeyen bu halin bugüne kadarki açıklamalarına oldukça çarpıcı bir yenisi eklendi: Hücre seviyesinde düşük enerji üretimi.

Yeni araştırmada bu rahatsızlıktan muzdarip olan insanlardan alınan bağışıklık hücresi örnekleri, düşük enerji üretimine dair kesin bulgular oluşturdu.

Bu da bu rahatsızlığın kişinin harekete geçip hayat tarzında değişikliğe giderek aşabileceği basit bir şey olamayacağını doğrular nitelikte.

Araştırmacılardan Cara Tomas’a göre bu durumun psikolojik bir rahatsızlık olarak kabul edilip önemsenmemesi oldukça riskli.

Araştırma Newcastle University'de yürütüldü.

“Her şey beyinde bitiyor” tarzı yaklaşımların geçmişte bu rahatsızlığın giderilmesinde önemli engeller oluşturduğu da yine araştırmacılar tarafından ifade edilmiş.

Rahatsızlık Batı toplumlarında yuppy gribi (yuppy, genç kentli profesyoneller anlamına gelen bir kısaltma, yani beyaz yakalılar) olarak dahi anılıyor. Özellikle masabaşı çalışma düzenine sahip insanlarda bu durumun daha sık görüldüğü de bir gerçek.

Bu yeni cevap kesinlikle basit bir gelişme değil.

Yarım yüzyıla yakın bir süredir araştırmacılar sorunun kaynağının psikolojik mi, yoksa biyolojik mi olduğunu anlamakla uğraştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fakat son deneylerde rahatsızlığa sahip olanlar ve olmayanlardan alınan bağışıklık hücreleri, gut bakterileri ve kan biyogöstergeleri arasında ciddi farklılıklar ortaya çıktı.

Eforlu testlerde de benzer şekilde farklılıklar gözlemlendi.

Bütün bunlar ne anlama geliyor?

Şimdilik ufukta gözükse de, bu araştırmaların gelecekte kronik yorgunluğa karşı önemli çözümler oluşturabileceğini söylemek muhtemelen yanlış olmayacaktır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
190
97
52
35
11
11
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Meltem Çoban

Bende haşimato hastalığı var ve bu hastalık tiroidin az çalışmasıyla ortaya çıkıyor. Hastalığın sonuçlarından biride sürekli halsizlik ve sürekli uyuma isteğ... Devamını Gör

fcrfcr

Galeriyi görür görmez Hashimoto'yu yazmaya gelmiştim. Türkiye'de kadınlar arasında oldukça yaygın.

Friends

ben de aşırı üşengeçim hani kişiliğim mi böyle yoksa bu yorgunluk hissiyle alakalı mı bilmiyorum. gözümde her şey büyüyor.

DUFFY DUCK

Kolestrol Yükselmiş bende ondan uyku modu açık.