Görüş Bildir
Haberler
Sürekli Yaşanan Baş Ağrısı Nedenleri ve Tedavisi

Sürekli Yaşanan Baş Ağrısı Nedenleri ve Tedavisi

Emre Erdem Ünver
04.07.2014 - 16:47 Son Güncelleme: 04.07.2014 - 16:54

Baş Ağrısı Nedenleri ve Tedavisi

Baş Ağrısı Nedenleri

Baş ağrısı küçükten büyüğe herkesin şikayet ettiği bir rahatsızlıktır. Kimilerinde ara ara olurken, kimilerinde ciddi boyuttadır. Ciddi boyutta geçmeyen baş ağrısı durumunda derhal doktora başvurulmalıdır.

Baş ağrıları Birincil ve İkincil olmak üzere kısımlara ayrılır. Birincil baş ağrıları; Belli bir hastalığa bağlı olmadan kendisi başlı başına bir hastalık olan baş ağrısıdır. İkincil baş ağrıları; Belli bir hastalığa bağlı olarak ortaya çıkan baş ağrısıdır.

Birincil Baş Ağrılarının Nedenleri;

  • MİGREN beyin damarlarının genişleyip tekrar daralmasıyla ortaya çıkan baş ağrılarıdır. Bu ağrıları tetikleyenler; Stres, uykusuzluk, yorgunluk, alkol, açlık ve hormon dalgalanmaları dır.

  • Boyun ve kafa derisini içerisine alan GERİLİM TİPİ baş ağrılarıdır. Stres, depresyon, başın zedelenmesi ve uzun bir süre bilgisayar başında çalışmak bu baş ağrısına yol açmaktadır.

  • Gece uykudan uyandıracak kadar şiddetli olan KÜME baş ağrısıdır. Gün içerisinde bir kaç defa kendini gösterebilir. Aylarca sürmesi de gözlenmektedir. Ancak bu tip ağrıların kesin nedeni bilinmemektedir. Parlak ışıklar, sıcaklık ve fiziksel yorgunluk gibi tetikleyici şeylerden uzak durmak gerekir.

    İkincil Baş Ağrılarının Nedenleri;

Başka bir hastalığın belirtisi olarak ortaya çıkan ikincil baş ağrıları; enseden başlar ve aniden gelişir. Baş ağrısı ile birlikte, kusma, bulantı, zihin bulanıklığı ve görme bozukluğu meydana gelebilir. Bu durum işin ciddiyetini gösterir.

İkincil Baş Ağrılarına Neden Olabilecek Hastalıklar;

  • Beyin Damar Hastalıkları

  • Baş ve Boyun Yaralanmaları

  • Beyin Hastalıkları

  • Beyin Tümörleri

  • Beyin Sinir Hastalıkları

  • Beyin Enfeksiyonları

  • Sinüzit

  • Beyin Basıncının Yükselmesi

   

Günlük Baş Ağrıları Neden Olur?

Bu baş ağrıları, birincil ve ikincil baş ağrılarının bir belirtisi olabilir. Başka hastalıklara bağlı olmayıp her gün baş ağrısı çeken kişilerin çoğunda, çok sık ağrı kesici aldıkları için tekrarlayan ağrılar görülmektedir. İlaca alışan vücut ilaç alınmadığında baş ağrısı ile sinyal verir. Ayda 9 kez den fazla alınan ağrı kesiciler, baş ağrılarını tetiklerler.

Baş ağrıları günlerini altüst edebilir. Bu nedenle baş ağrısı deyip geçmeyin. Hafif gözüküp bazı hastalıkların habercisi olabilir. Kendinize değer verin. Kendinizi önemseyin. Doktorunuzla iletişim halinde olun. 

Kaynak : http://www.saglikhatti.info/bas-agrisi-nedenleri-ve-tedavisi/

Kaynak: http://www.saglikhatti.info/bas-agris...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
118
53
25
22
22
19
11
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Merve Soysal

http://kadin.com/bas-agrisi-sebepleri/