Görüş Bildir
Haberler
Süper Lig Şampiyonunun Kasası Dolacak

Süper Lig Şampiyonunun Kasası Dolacak

Enver K.
06.05.2015 - 14:42
İçeriğin Devamı Aşağıda

Nefes kesen yarışta TFF tarafından Selçuklu Yıldızı deseni ile yenilenen kupayı alan takım 200 milyon TL gelire konacak. Havuzdan yaklaşık 100 milyon kazanacak olan şampiyon, direkt Avrupa'ya gideceği için 60 milyonun sahibi olacak. Diğer gelirlerle şampiyonluğun değeri tarihi bir rekor olarak kayıtlaar geçecek.

Süper Lig'de bitime 5 hafta kala herkes eline kağıt kalem alıp hesap yaparken sezon sonunda şampiyon olan takımın kasası dolacak.

Lider Beşiktaş, aynı puandaki G.Saray ve takipçi durumundaki F.Bahçe arasındaki tarihi yarışın sonunda kazanan ekonomisini de düzeltecek. Hesaplamalara göre havuzdan 100 milyon TL gelire ulaşacak olan şampiyon, Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılımla 60 milyon TL'yi garantileyecek. Yine forma, store ve kombine gelirleri ile bu rakam minimum 200 milyonu bulacak. İşte o gelirler:

HAVUZDAN 100'LERİ GÜLECEK

NAKLEN YAYIN HAVUZU: Sisteme göre 2014-2105 sezonu için 450 milyon dolarlık gelir sezon başındaki kurdan (2 TL) kulüplere dağıtılacak. 900 milyon TL'lik gelir 4 kalemde kulüplere dağıtılırken Süper Lig'e katılım (17.5 milyon), Şampiyonlar payı (FB-GS 33 milyon, BJK 23 milyon), performans (3'ü için de yaklaşık 29-30 milyon TL) ve derece ödülü (Birinciye 21 milyon, ikinciye 16 milyon, üçüncüye 14 milyon TL) dağıtılacak. Yani şampiyon olan takım yaklaşık 100 milyon TL havuzdan para kazanacak. Ancak bu rakam derece ve performansa göre 10 milyon TL gibi şampiyona esktra gelir getirecek. Şampiyonluk sayısı 6 daha az olan Beşiktaş 1.lik ödülü ile dengeyi sağlayıp rakiplerini geçecek.

AVRUPA'DAN MİNİMUM 60 MİLYON

ŞAMPİYONLAR LİGİ'NE DİREKT KATILIM: Gruplara direkt katılım parası olarak 12 milyon euro garanti para alacak. Tivibu ve TRT'nin yayın haklarını almasından sonra Türkiye'nin yeni sezonda havuz parası 15-16 milyon euro civarında. Bu para 2 takıma bölünecek. Ancak ikinci elemeyi geçemezse bu para şampiyona kalacak. Yani Süper Lig şampiyonu 6 maçta sıfır çekse bile minimum 20 milyon euro alırken bu para tek takım halinde 27 milyon euroyu bulacak. Yani TL olarak şampiyon en az 60 milyon TL kazanacak. Gruplarda galibiyete 1.5 milyon, beraberliğe 500 bin euro prim var. Gruptan çıkma ise 5.5 milyon euro.

10 MİLYONLUK FORMA SATIŞI

FORMA SATIŞI: Kulüpler şampiyonluk halinde 50 ile 100 bin arasında esktra forma satıyor. Yani 50 bin forma satan bir kulüp en az 5 milyon TL gelire ulaşacak. Bu sadece forma, store ürünleri ile birlikte bu rakam rahatlıkla 10 milyon TL'yi bulabilecek.

SPONSORLAR PATLAMA YAPAR

SPONSORLAR: Direkt Avrupa'ya katılım ve şampiyonluk yeni sezonda sponsor gelirlerini de arttırıyor. 5-10 milyon TL civarında minimum artış beklenirken göğüs sponsoru olmayan G.Saray açısından bu şampiyonluk oldukça kıymetli olacak.

KOMBİNE 5-10 MİLYON ARTAR

DİĞER GELİRLER: Şampiyonluk ile birlikte kulüpler yeni sezondaki kombine satışında da artışa geçecek. Takımının Şampiyonlar Ligi'ne kalması satışı direkt etkilerken G.Saray 32 bin,. F.Bahçe 28 bin, Beşiktaş da 14 bin olan kombine sayısında yeni sezonda patlama yapacak. Buradan ekstra 10 bin civarında kombine demek ekstradan 10 milyon TL gelir anlamına geliyor.

Akşam

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0