Görüş Bildir
Haberler
Süper Lig’e Damga Vurmuş Kadife Ayaklı 10 Brezilyalı Futbolcu

Süper Lig’e Damga Vurmuş Kadife Ayaklı 10 Brezilyalı Futbolcu

godot
08.11.2022 - 18:06

Futbolun tek kurtuluş olarak görüldüğü, en yetenekli futbolcuların çıktığı Brezilyalıların yolu elbette ülkemizden de geçti. Bu içeriğimizde ülkemizde forma giymiş en yetenekli Brezilyalı futbolcuları derledik.

Bakalım kimler varmış?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Alex de Souza

Alex de Souza

2004 - 2012 yılları arasında Fenerbahçe forması giyen Alex, Fenerbahçelilerin unutamadığı Brezilyalılar arasında. Alex attığı 171 golle Fenerbahçe tarihinin de en golcü futbolcusu.

Felipe Melo

Felipe Melo

2011 - 2016 yıllarında Galatasaray forması giyen Felipe Melo Galatasaray formasıyla 5 sezonda 3 şampiyonluk yaşadı.

Anderson Talisca

Anderson Talisca

2016 - 2018 yılları arasında Beşiktaş forması giyen Anderson Talisca, Beşiktaş ile 1 Süper Lig şampiyonluğu kazandı.

Cassio Lincoln

Cassio Lincoln

2 sezon formasını giydiği Galatasaray'da sakatlıklardan pek çok maçı kaçırsa da Galatasaray'ın 2007 - 2008 şampiyonluğunda büyük pay sahibiydi.

Kleberson

Kleberson

2005 - 2007 arasında formasını giydiği Beşiktaş'ta şampiyonluk kazanamasa da etkili oyunu ve Fenerbahçe'ye attığı mükemmel golle hala hafızalarda.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Roberto Carlos

Roberto Carlos

2007 - 2010 yılları arasında Fenerbahçe forması giyen Roberto Carlos, Süper Lig'in belki de gelmiş geçmiş en kariyerli futbolcusu olarak anılıyor.

Mario Jardel

Mario Jardel

Avrupa Gol Kralı olarak Galatasaray'a transfer olan Mario Jardel, Galatasaray'da forma giydiği tek sezonda UEFA Süper Kupası kazandı.

Robinho

Robinho

Tarihin en yetenekli Brezilyalılarından olarak gösterilen milli futbolcu Robinho ülkemizde Sivasspor ve Medipol Başakşehir formaları giydi. 2019 - 2020 sezonunda Medipol Başakşehir şampiyonluğunda da kadrodaydı.

Mehmet Aurelio

Mehmet Aurelio

Sırasıyla Trabzonspor, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ta forma giyen Mehmet Aurelio, performansıyla tüm takım taraftarlarının beğenisini kazandığı. Türk vatandaşlığına geçen ve A Milli Takımımızda da görev yapan Mehmet Aurelio 2008 Avrupa Şampiyonası'nda performansı ve azmiyle göz doldurmuştu.

Claudio Taffarel

Claudio Taffarel

Brezilya ile Dünya Kupası şampiyonluğu yaşadığı yaz Galatasaray'a katılan Taffarel 3 sezon formasını giydiği Galatasaray'da 89 maça çıktı. Galatasaray ile 1'er kez UEFA Kupası ve UEFA Süper Kupası kazanan Taffarel 2 kez de Süper Lig kupası kazandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
3
2
2
2
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
BB7

Rodrigo Barbosa TABATA

Melih Ugur Oktar

Beşiktaş Adriano? Fenerbahçe Andre Santos?

oxy

felipe de çok iyiydi bence.Hagi den sonra geldiği için o beklentiyi karşılayamadı.Attığı ara paslarla o sezon arif i ilhan mansızla beraber gol kralı yapmıştı.