Görüş Bildir
Haberler
Süleyman Soylu’nun Alevi Açılımı: ‘Alevi Kaymakam İstiyoruz’

Süleyman Soylu’nun Alevi Açılımı: ‘Alevi Kaymakam İstiyoruz’

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, NTV canlı yayınında soruları yanıtladı. Son günlerde yaşanan Alevi tartışmaları hakkında konuşan Süleyman Soylu, oy kullanacak Suriye asıllı vatandaşların da rakamlarını açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

‘Babası dede olan müdürümüz var’

‘Babası dede olan müdürümüz var’

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın cemevi ziyareti sonrasında yaşanan tartışmalara değinen Soylu, Alevilere pozitif ayrımcılık uyguladıklarını iddia etti.

Soylu, “Alevi kaymakam var, babası dede olan emniyet müdürümüz var, Ermeni kaymakamımız var, Caferi valimiz var. Özbek Türkü valimiz var. Son zamana kadar Alevi valimiz de vardı, yine olur' ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu, “Biz pozitif ayrımcılık da yapıyoruz. Kendisini Alevi olarak tanıtan kaymakam adaylarını almak istiyoruz.” sözlerini de açıklamalarına ekledi.

Kaç Suriyeli oy kullanacak?

Kaç Suriyeli oy kullanacak?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada kaç Suriye doğumlu vatandaşın oy kullanacağını bildiğini söylemişti.

Süleyman Soylu, bugün Suriyeli seçmen sayısının 120 bin olduğunu açıkladı.

Soylu, Suriyeli göçmenlerin geri dönüşü için ise şunları söyledi; “Elbette ki dönecekler fakat şu anda nereye dönebilirler? PYD'nin etkin olduğu bölgelere mi dönebilirler? Şu anda rejimin sürekli bombaladığı yerlere mi dönebilirler? Türkiye uzun zamandır bu süreci de bir politikayla yönetiyor.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
76
37
27
6
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
M CAN

Hükümetin başı sanki Kılıçdaroğlu gibi konuşmuş. Yapsanıza, elinizden tutan mı var ?

Turgut Güler

Bizde sizin s*ktir olup gitmenizi istiyoruz

Sadece Can

Bakanın deistlere de bişey varmı? bizde mağduruz

Mr Logical

Daha o noktaya gelemedik. Hiçbiri olmasa, meydanlarda birimizden bahsederken "afedersiniz deist" denmesi gerekiyor en azından...