Görüş Bildir
Haberler
Şuan gündemde olan israf rezilliği.

Şuan gündemde olan israf rezilliği.

H.Basri Çümen
02.09.2014 - 17:00 Son Güncelleme: 03.09.2014 - 15:16

1- Alsye farkındalık yaratmak için baştan aşağı su dökmek.

1- Alsye farkındalık yaratmak için baştan aşağı su dökmek.

Şuan dünyada herkezin ilgilisini çeken als projesi aslında israfın tam kendisi. Dünya üzerindeki en ünlü kişiler bile projeye destek vermek için başından aşağı su döküyor. Dünya üzerinde kaç milyar insan var ?  Bu insanların sadece 1 milyarının Als  hastalığı için bir kova su döktüğünü düşünürsek kaç ton su harcandığını siz hesaplayın . Çoğu yerde kuraklık başlamışken , hatta kuraklık Türkiye'ye bile gelmişken , bana göre o dökülen kovalar döken kişinin gelecekteki son suyu .

İçeriğin Devamı Aşağıda

2- Ekmek israfı

2- Ekmek israfı

Başta sofralardan artan ekmeklerin kuruyup küflenmesi gelirken. Açık konuşmak gerekirse gezi eylemlerinde hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın ölümünde ekmek almaya gittiği iddası yüzünden her eylemde yüzlerce ekmek yerlere bırakıldı ve küflenmeye kurumaya bırakıldı. Çoğu insan o ekmeklerin toplandığını söylesede ekmeklerin çöpten bulunması durumu açıklar hale gelmişti. Sonrasında ise çoğu eylemde Türkiye'ye yakışmayan şekilde ekmek israfı yapıldı.

3- Enerji israfı

3- Enerji israfı

Ülkemizde %25 enerji israfı mevcut . Açık bırakılan lambalar , televizyonlar , bilgisayarlar enerji israfının önde gelen sebebleri. Durumu olan insanlara ise A +++ beyaz eşyalarla tasarruf etmeli. Gereksiz enerji harcamasından kaçınılmalı.

4- Yakıt israfı.

4- Yakıt israfı.

Günümüzde özellikle Suudi Arabistan'lı gençler yakıt israfında ilk sıradalar diyebiliriz. Yakıt israfını önlemek için toplu taşıma araçlarını kullanmalıyız. Çoğu kişi bundan kaçınıyor . Malesef o arabaların , jiplerin yakıtları hem gökyüzünü kirletiyor ozon tabakasına zarar veriyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0