Görüş Bildir
Haberler
Stor Perde Nasıl Temizlenir? Stor Perde Çıkarmadan Temizlenebilir mi?

Stor Perde Nasıl Temizlenir? Stor Perde Çıkarmadan Temizlenebilir mi?

Müge Kakşi
04.02.2022 - 12:15

Evlerin dekorasyonu için önemli detaylardan biri de perdenin odaya ve eşyalara uyumu oluyor. Son yıllarda en çok kullanılan perde türlerinden biri ise stor perdeler olarak karşımıza çıkıyor. Hemen hemen her evde rastladığımız stor perdeler kullanış açısından oldukça pratik olmakla birlikte temizlik açısından ise biraz uğraştırıcı olabiliyor. Stor perdelerin temizlenmesi ise oldukça önemli bir konu. Çünkü fazla toz tutmasından dolayı özellikle alerjik bünyelere hoş olmayan sonuçlar doğurabilir. Stor perdeler makinada yıkanabildiği gibi çıkarmadan da temizlemek mümkün oluyor. Birçok kişi stor perde temizliğine dair detayları merak ediyor. Peki, stor perde çıkarmadan temizlenir mi? Stor perde nasıl yıkanır? Tüm bu soruların cevaplarını haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Herkes kendi evi güzel ve gösterişli olsun ister. Bunun için evinize koyduğunuz eşyalar, onların birbiriyle uyumu ve renkleri de oldukça önemlidir. Evin temel eşyaları arasında ise perdeler bulunmaktadır. Perdelerin eşyalara uygun olması ve şekli odanızı güzel göstermeniz için en önemli detaydır. Ayrıca perdelerde de teknolojinin gelişmesiyle yenilikler yaşanmıştır. Bunun en büyük örneği ise stor perdeler oluyor. Katlanır mekanizmaya sahip olan stor perdeler günümüzde hemen hemen her evde bulunuyor. Stor perdenin tek olumsuz yanı ise normal kornişli perdeler gibi kolayca makinaya atıp yıkanamayabilir. Pek çok kişi stor perdeyi çıkarmadan nasıl temizleyeceğini internet üzerinden araştırıyor. Çıkarmadan stor perde temizliğine ve stor perde yıkamanın detaylarına dair her şeyi haberimizin içeriğinde bulabilirsiniz...

Stor Perdeyi Çıkarmadan Temizlenebilir mi? Stor Perde Nasıl Temizlenir

Stor Perdeyi Çıkarmadan Temizlenebilir mi? Stor Perde Nasıl Temizlenir

Stor perdeyi temizlemenin iki yöntemi bulunmaktadır. Biri çıkarmadan diğeri ise çıkararak makinada veya elde. Stor perdeyi çıkarmadan temizlemek için şu adımları takip edin;

  • Öncelikle perdenize herhangi bir zarar gelmemesi için arap sabunu, beyaz sabun, leke çıkarıcı, sabun rendesi veya halı şampuanı kullanmalısınız. 

  • İlk olarak bir kovaya sıcak bir suyu koyup arap sabununu içerisine koyun.

  • Sabun iyice ıslandıktan sonra stor perdeyi açarak her yerine süngerle temizler gibi yumuşak bir şekilde sürün. 

  • Perdenin her tarafını iyice köpürterek arap sabunuyla sildikten sonra temiz ve ılık bir suyla perdenizi durulayabilirsiniz. Durulama işlemi için temiz ve bol sulu bez kullanabilirsiniz. 

  • Fazla kimyasal ürün kullanmanız perdenin çok köpürmesine ve durulanamamasına neden olur. Ayrıca perdeyi silerken birinin yanlardan tutması veya bir tabana yaslamanız temizliği kolay yapmanızı sağlar.

Stor perdenizi yıkamak için perdeyi mekanizmasından çıkarın ve ardından güzelce katlayarak makinaya atıp tül perde programında yıkabilirsiniz.

Makinaya atmadan yıkamak isteyenler ise mekanizmadan çıkardıktan sonra yukarıdaki işlemleri duş içerisinde yapabilir ve ardından duş başlığıyla ılık su ile durulayabilirsiniz.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın