Görüş Bildir
Haberler
Stevie Ray Vaughan - Bir Blues Efsanesi

Stevie Ray Vaughan - Bir Blues Efsanesi

Stevie Ray Vaughan - Bir Blues Efsanesi

Bu dünyaya bir insan geldi damarlarında kan yerinde blues müziğin notaları akan bir insan.

80'li yılların en önemli blues gitaristlerinden birisi olarak görülen SRV (Stevie Ray Vaughan) 1954 yılında Texas'ta doğdu.Henüz 9 yaşındayken başlayan efsane gitarist 12 yaşındayken çeşitli kulüplerde çalmaya başladı.82 yılında Rolling Stones ile aynı sahnede çalan SRV iyice tanınmaya başladı.83 yılında Double Troble grubu ile birlikte Texas Flood albümünü çıkarttı. Bu albüm ile 2 Grammy Albümüne aday oldu.Guitar Player dergisinin okuyucu anketinde 3 kategoride en iyi yetenek , en iyi blues gitaristi , en iyi blues albümü başlıklarında birinci oldu.84'te Couldn’t Stand The Weather albümünde Jimi Hendrix in Voodoo Chile şarkısı ile en iyi rock performansı kategorisine 84 grammy'sine aday oldu. Sonrasında W.C. Handy National Blues Awards gecesinde iki dalda ödül aldı. Ray, bu ödüle layık görülen ilk beyaz sanatçıydı!

Klavyeci Reese Wynans’ın da Double Trouble’a katılmasıyla üçüncü albümleri olan Soul To Soul'u kaydettiler. 30 Eylül 1985’te sunulan çalışma, Stevie Ray’e beşinci Grammy adaylığını kazandırdı.

Eric Clapton, Phil Collins, B.B. King gibi isimlerle birlikte sahne aldığı Blues Session'dan bir yıl sonra MTV’nin özel programında yer aldı.

SRV'nin ağabeyide -Jimmy Vaughan- blues gitaristiydi.

30 Ocak 1990’da Stevie, MTV Unplugged için 3 performans sergiledi. Stevie ve Jimmie ,Family Style'ı kaydetmek üzere Mart ve Nisan ayında Memphis’e gittiler. Birkaç ay sonra albüm raflardaki yerini aldı. Joe Cocker ile gerçekleştirdikleri turnenin ardından Alpine Valley’de Double Trouble ile bir konser daha verdiler. Robert Cray, Eric Clapton, Buddy Guy gibi isimlerin de katıldığı coşku dolu etkinlikten sonra Stevie Ray, Eric Clapton’ın 3 tur yardımcısı ile birlikte Chicago’ya gitmek üzere helikoptere bindi… 27 Ağustos1990 gece yarısı, sisle kaplı bir tepeye çarpan helikopter parçalandı…

Büyük coşkuları tarifsiz acılarla birlikte yaşadığı 35 yıllık ömrünü müziğe adayan Stevie Ray Vaughan, Laurel Land mezarlığında özel bir törenle yakıldı.

Geçtiğimiz hafta 25.ölüm yıl dönümünde andığımız gitarist günümüz blues dinleyicisi için halen daha en iyi blues gitaristlerinden birisi olarak görülüyor. 

Aramızdan ayrılan Stevie Ray, gerisinde engin blues bilgisi ve tuşesi ile mükemmelin ötesinde blues şarkıları bıraktı. Bizede dinleyip keyif almak kaldı... O bizim her zaman gururumuz ve neşemiz olacak ;)

Kaynak;wikipedia.com/StevieRayVaughan

Stevie Ray Vaughan - Pride and Joy

Stevie Ray Vaughan Voodoo Child Live From Austin Texas

Mary Had A Little Lamb

Tin Pan Alley- SRV

Stevie Ray Vaughan - Scuttle Buttin'

Stevie Ray Vaughan & Double Trouble - Texas Flood

''Eğer bu ev sallanıyorsa kapıyı çalmakla rahatsız etme dal içeri'' demiş üstad kalbimizde ve kulağımızda bir yer edip sessizce aramızdan ayrılmış ve bizler blues dinleyicileri olarak seni hiç unutmayacağız  Blues Boy.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın