Görüş Bildir
Haberler
Soylu Açıkladı: 74 Belediyede 88 Terör Soruşturması Yapılmış

Soylu Açıkladı: 74 Belediyede 88 Terör Soruşturması Yapılmış

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, belediyelerde yapılan soruşturmaların detaylarını açıkladı. Soylu; “Burada herhangi bir siyasi partiye yönelik farklılık, baskı, herhangi bir siyasi partiye yönelik bir anlayış söz konusu değil' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

‘9 soruşturma devam ediyor’

‘9 soruşturma devam ediyor’

2019-2022 arasında toplam 74 belediyede 88 soruşturma açıldığını ifade eden Soylu; “Bu soruşturmalardan 79'u tamamlanmış, 42 ön inceleme, 19 araştırma, 33 tevdii raporu, 2 inceleme, 3 form inceleme raporu düzenlenmiştir. 9 soruşturma ise halen devam etmektedir.” ifadelerini kullandı.

‘AK Partili belediyelere de soruşturma yapıldı’

‘AK Partili belediyelere de soruşturma yapıldı’

Bakanlığın yaptığı soruşturmaların detaylarını açıklayan Soylu; “'Bütün CHP'li belediyelere teftişler geliyor' diyen bir anlayış söz konusu. Devleti itibarsızlaştırmayı maalesef bir çıkış noktası olarak görüyorlar. Özel teftişlerin sayısı AK Partili 72 belediyede, CHP'li 57 belediyede, MHP'li 19, İYİ Partili 2, HDP'li 34 olmak üzere toplam 204 belediyede özel teftiş yapılmıştır. Devletin kuralları vardır, bu kuralları herkes uygulamak zorundadır. AK Parti'ye yapılan özel teftiş sayısı daha fazla. En önemli meselelerden birisi de devletin rehberlik görevi vardır. Sayılardan anlaşılabileceği gibi bunlarda hiçbir kasıt yoktur.” dedi.

İBB’deki terör soruşturması

İBB’deki terör soruşturması
İçeriğin Devamı Aşağıda

'İBB verilerine göre Özel Teftişin başlamasından sonra 120 civarında kişi güvenlik soruşturmaları nedeniyle işten çıkartılmıştır. Emniyet ve UYAP verilerine göre; İlk defa işe alınan 25.361 kişiden; 4.227 kişi hakkında adli Soruşturma ve kovuşturmanın bulunduğu, Bu 4.227 kişiden, 147 kişi hakkındaki soruşturma ve kovuşturmaların 'terör örgütleriyle bağlantılı veya anayasal düzene kaşı işlenen suçlardan' olduğu ve bunlardan 66 kişi hakkında 'terör örgütleriyle bağlantılı veya anayasal düzene kaşı işlenen suçlardan' mahkûmiyet kararının bulunduğu, ayrıca 709'u kendisi hakkında ve 959 kişinin yakınları hakkında olmak üzere toplam 1.668 kişi hakkında terör örgütleri ile irtibatlı olduğu, bunların dağılımı FETÖ/PDY: 875, PKK/KCK: 432, DHKP/C:143, THKP/C: 66, TKP/ML: 64, MLKP: 33, DEAŞ: 3, EL KAİDE: 1 ve diğer örgütler: 51. 1.668 kişiden 505 kişi durumları değerlendirmeden işe alınmışlardır. Şafak Duran isimli şahsın terör örgütüyle fotoğrafları ortaya çıkmış ve tutuklanmıştır. İşe alım süreciyle ilgili de İBB çalışanları hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
23
16
2
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Çağlar Durmuş

Senin elin armut mu topluyordu?Hani ayakkabı numaralarına kadar biliyordunuz?Bunlar terör ile ilişkili ise gereğini yapsaydın?

Halil Değerli

Kendi belediyesinde teftiş dediği oturup çay kahve içip sohbet edilmiştir... .... 🤪😡😠

h.ibrahim

terörü bilmem ama en büyük torbacı sensin süslüüü ...