Görüş Bildir
Haberler
Söylenenlere Aldırmayın: Aslında Hepimiz Sağlığımız İçin Kedili Kadın Olmalıymışız!

etiket Söylenenlere Aldırmayın: Aslında Hepimiz Sağlığımız İçin Kedili Kadın Olmalıymışız!

Defne Auf
22.08.2017 - 18:01

Katy Perry ve Taylor Swift gibi insanlar kedileri ‘cool’ yapmadan önce ve biz minnoş tüy yumaklarının değerini anlamadan önce, kedili kadına dönüşmek hepimizin korkusuydu. Fakat aslında kedili kadın olmak, sağlığımıza iyi geliyormuş. Neden hep birlikte görelim!

Kaynak: https://www.nbcnews.com/better/health...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Öncelikle, kedilerden niye korkulurdu kısaca bahsedelim. Orta Çağ'daki cadıları ve yanlarındaki simsiyah yardımcılarını bir kenara bırakırsak…

Öncelikle, kedilerden niye korkulurdu kısaca bahsedelim. Orta Çağ'daki cadıları ve yanlarındaki simsiyah yardımcılarını bir kenara bırakırsak…

İnsanlar, akıllarını kaybetmelerine neden olan toksoplazmoz adı verilen enfeksiyonu yaratan parazitin, kendilerine kedilerin dışkılarından bulaştığını düşünüyorlardı.

İnsanlar, akıllarını kaybetmelerine neden olan toksoplazmoz adı verilen enfeksiyonu yaratan parazitin, kendilerine kedilerin dışkılarından bulaştığını düşünüyorlardı.

Bu parazit az pişmiş ette ve pis suda da bulunur.

Fakat Psychological Medicine’in yayımladığı yeni makaleye göre bir kediye sahip olmak, daha sonra bu rahatsızlıklara sebep olmuyormuş.

Hastalık Kontrol Etme Merkezleri, ABD’de yaşayan 60 milyon insanın, bu toksoplazma parazitine halihazırda sahip olduğunu tahmin ediyor.

Ama çok az kişide bu parazitin semptomları ortaya çıkıyor çünkü sağlıklı bir insanın bağışıklık sistemi, bu parazitin enfeksiyona sebep olmasını engelliyor.

Aslında kedili ‘insan’ olmak bizi delirtmiyor, aksine sağlığımızı olumlu etkiliyor! Bunun nedenlerini altı maddeyle birlikte inceleyelim...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kedi sevenler daha akıllı ve daha duyarlı oluyor.

Araştırmalara göre, kendilerini kedi seven insanlar olarak tanımlayanlar, köpek severlere göre daha dışa dönük, açık fikirli ve daha duyarlılarmış. Aynı zamanda zeka testinde de köpek sahiplerine göre daha yüksek puan almışlar.

2. Kediler, daha az stresli olmamızı sağlıyorlar.

Kedinizle ilgilenmeniz, oksitoksin hormonunun (bağlanma hormonu)  salgılanmasına sebep oluyor ve kendinizi daha rahatlamış hissediyorsunuz.

3. Kediler kalbinize iyi geliyorlar.

Yakın zamanda paylaşılan Journal of Vascular and Interventional Neurology’nin araştırmasına göre kedi beslemenin kalp krizi ve inmeden dolayı ölme riskini azalttığı fark edilmiş.

Kedinizin mırıldanması bile sinirlerinizi yatıştırabilir ve tansiyonunuzu düşürebilirmiş!

4. Kediler sayesinde hiçbir zaman yalnız olmuyorsunuz.

İnsanlar son dönemde birbirleriyle daha az bağlı halde yaşıyorlar. Kediler (ve köpekler) tam bu noktada devreye giriyor ve yoldaşlık sağlıyor. Ne yazık ki mutsuzluk ve yalnızlık, hastalıkların ilk ortaya çıkış sebeplerinden. Örneğin, yalnız olan bir insanın Alzheimer hastalığına yakalanma riskinin, yalnız olmayan insana göre daha fazla olduğu gözlemlenmiş.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Kediler alerjiniz olmasını engellerler.

İlk günlerinden beri kedilerle birlikte yaşayan bebeklerin, daha az alerjik olduğu gözlemlenmiş. Çünkü bağışıklık sistemi kedilere alışınca, tehlikeli olmayan uyarıcıya fazla tepki vermemeyi öğreniyormuş.

6. Köpek sahibi olmaktan daha az masraflı!

Kediler, köpeklere göre yılda yaklaşık 1000-2800 TL  daha az para harcatıyormuş.

Tüm bunlara ek olarak 2015 yılında yapılan bir araştırmaya göre, kadınların yüzde kırkı (erkeklerin yüzde yirmi beşi) kedi sahibi olmanın fiziksel sağlıklarına iyi geldiğini söylemiş ve yüzde elli ikisi (erkeklerin yüzde yirmi sekizi) kedilerin mental sağlıklarına iyi geldiğini söylemiş.

Şimdi gidin ve gururla kedi insanı olduğunuzu söyleyin!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
773
341
75
20
12
11
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Nur

Hamileyim valla kedim Bulut kocamdan daha cok duygusal destek oldu onceden eyvallahi olmayan bir kediyken ustelik simdi nereye gitsem orda surekli bir sarilm... Devamını Gör

Fıttırella

ve lütfen satın almayın sahiplenin..

Pasif Kullanıcı

Kediler çok güzel şeyler. Limon geri dön.

Ahunaz

kaçtı mı senin limon?:(((