Görüş Bildir
Haberler
'Sövme Timi' En Az Bin Lira Maaş Alıyormuş...

'Sövme Timi' En Az Bin Lira Maaş Alıyormuş...

Onedio Medya
29.09.2015 - 13:47 Son Güncelleme: 29.09.2015 - 14:23

Taraf gazetesi, son dönemde, hükümeti eleştiren herkesi adeta küfür yağdıran “Aktrollerin” çalışma şekilleri ve kimlikleri ile ilgili iddialarını manşete taşıdı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ne zaman kuruldu?

Hüseyin Özay imzalı habere göre, Aktroller, Gezi Parkı eylemlerinin ardından oluşturuldu. “Yıkım ekibi” olarak görev alan ekibin kuruluşu iddiaya göre bir AKP Genel Başkan Yardımcısı tarafından gerçekleştirildi.

İlk etapta, partinin gençlik kollarından yararlanıldı. Daha sonra ise kadro genişletilerek, 6 bine kadar yükseldi.

Çekirdek ekipte 30 kişi var

Sahte Twitter hesapları kullanan aktroller, çekirdek ve yönetici olmak üzere iki ayrı ekip tarafından yönetiliyor veya yönlendiriliyor. 

Çekirdek olarak tabir edilen ekipte 30 kişi bulunuyor.

Taraf, 'sövme timi'ni bugün manşetine taşıdı (29 Eylül 2015) 

'Küfür mekanizması' nasıl çalışıyor?

Taraf gazetesinin bugün manşete taşıdığı haberde yer alan bilgilere göre, 6 bin kişi, kendi başlarına hareket etmiyor. Hakaret edilecek veya saldırılacak kişileri, 30 kişilik çekirdek ekip belirliyor ve bu kişilerin sahte hesapları üzerinden, hakaret edilecek kişi hakkında twit atılıyor. 

Bu işaret fişeği olarak alınıyor ve tüm ekipler, aynı kişiye küfür bombardımanına tutuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Bize birşey olmaz' 

Şöyle yazıyor Özay: 'Pek çok kişiye küfür eden aktrollerin cesareti, Twitter yönetiminin Gezi Parkı eylemleri sonrasında Türkiye’nin kimlik tespiti taleplerine olumlu yanıt vermemesinden kaynaklanıyor. Ancak, Saray içinden ve AKP içinden, aktrollerle ilgili çok sayıda “ihbar” geldi. Bu ihbarlarda, aktrol olarak görev alan AKP yandaşlarının kimlik bilgileri bulunuyor. Yani devletin elinde, aktrol olarak görev alanların listeleri kullandıkları bilgilerin tamamın bulunuyor. Ancak, aktrollerle ilgili bugüne kadar çok sayıda suç duyurusunda bulunulmasına rağmen, bir işlem yapılmadı. İleride ise, gerçek anlamda bir soruşturma açılması halinde, aktrol olarak görev alanlarının tamamının deşifre edilmesi söz konusu olacak.'

Bin liraya küfür ediyorlarmış!

Habere göre en düşük ücret bin liradan başlıyor. Haberde 'başarılı olan aktroller'in bazı ihalelerle ödüllendirildiği öne sürülüyor ve Kamu bankaları, GSM operatörü ve TRT gibi kurumlardan, reklam tanıtım işi alan aktroller bulunuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
3
1
1
1
0
0